Felfordult a világ: Tarlós úgy védi Demszkyt, mintha az SZDSZ szóvivője lenne

Fotó: fultballsnob.blog.hu

A főpolgármester a gazdasági bizottság előtt úgy nyilatkozott: elődje csapnivalóan rossz polgármester volt, ám Tarlós István leszögezte: szerinte Demszky nem lopott – írja a Népszava.

„Nem akarok az elődömre karcos jelzőket mondani” – mondta Tarlós István a Parlament gazdasági bizottságában a metróügyekről szólva – „Személy szerint én azt gondolom Demszky Gábor biztos sok mindenre jó lett volna, ám főpolgármesternek alkalmatlan volt, nem volt birtokában a főpolgármesterséghez szükséges műszaki, szolgálatói ismereteknek” – vélte Tarlós István.

„Azt viszont nem állítom, hogy ő személy szerint lopott volna. Nem feltételezek róla ilyesmit” – közölte Tarlós István.

A parlament gazdasági bizottsága ezen a héten is foglalkozott az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) négyes metró kapcsán történt visszaéléseiről készült jelentéséről. Tarlós István főpolgármester volt az első döntéshozó, aki elment a bizottság elé. Korábban Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon és Medgyessy Péter volt miniszterelnökök visszautasították a bizottság meghívását és így tett Demszky Gábor is. Utóbbi napokkal a meghallgatás előtt a Budai Liberális Klubban elmondta: szerinte a vizsgálóbizottság politikai célokat szolgál. Ugyanakkor hangoztatta: nem érzi felelősségét a négyes metró beruházásnál történt visszaélésekben, ahogy szerinte az OLAF jelentése is egy 2010-es Orbán Viktor elvárásait tükröző számvevőszéki-vizsgálaton alapult.

A bizottsági ülésről született teljes cikket itt olvashatod.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!