Tegyél le mindent! Kiderül: bukik a Fidesz, vagy Polt Péter közbelép

Sok eltussolt ügy után végre nyomoz a hatóság egy minden tekintetben a korrupció gyanújától bűzlő fideszes balhéban.

A dunakeszi önkormányzat idén január 12-én megvásárolt egy ártéri erdőt. Az erdő csupán 3 hektár, a város mégis 250 millió fizetett ezért a területért. Ez hektáronként több, mint 83 millió forint, ennyi pénzből a francia riviérán is bevásárolhatott volna a fideszes önkormányzat. Még egyszer: egy ártéri erdős területről van szó, ami nyilvánvalóan a töredékét sem éri ennek az árnak. 

A korrupciógyanús ügyről a Központi Statisztikai Hivatal értékbecslése is lerántja a leplet. A KSH szerint az erdő átlagára 600 ezer forint hektáronként. “Hogy lett hektáronként 600 ezer forintból 83 millió? Hogy lett az alig kétmilliós területből 250 millió forintot érő terület? Egy fideszes haver nagyon jól járt, természetesen a dunakesziek kárára. Ez nem maradhat következmények nélkül.”- írja közleményében Rónai Sándor, a DK Pest 5.számú választókerületének elnöke

A Demokratikus Koalíció dunakeszi szervezete feljelentést tett hűtlen kezelés gyanújával. A feljelentésre hétfőn elindult a nyomozás, a fideszes önkormányzatnak el kell számolnia a negyedmilliárdos erdővásárlással. A DK tudni akarja, hogy miért fizették ki a területért az értéke sokszorosát, hogy lett 3 ártéri hektárból az ország legdrágább erdeje? A DK szerint, aki lop a közösből, annak a börtönben van a helye, akkor is, ha a Fidesz tagja.

Ebben egyetértünk. Hacsak nincs egy aranybánya a területen, akkor még maga Polt Péter sem tudja megakadályozni, hogy végre börtönbe menjen, aki közreműködött ebben a nyilvánvaló gazemberségben.

Történik mindez abban a városban, ahol 200000 forinttal emelkedtek a város vezetőinek juttatásai a képviselő-testület január 26-i ülésén hozott döntése szerint. A határozat alapján visszamenőleg, 2017. január 1-től Dióssi Csaba polgármester juttatásai havi 940 586 forintra emelkednek, Erdész Zoltán a törvény által lehetséges legmagasabb összeget, 825 656 forintot vihet haza. A javaslatot a Fidesz és a KDNP képviselői szavazták meg.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!