Törőcsik Mari videón üzent be a rendszernek

Kép forrása: 24.hu

A nemrégiben visszavonult Törőcsik Mari most sem rest, hogy kiálljon egy jó ügyért, ha kell, akkor a nevével és egy kanapéról küldött videóval üzen a rendszernek és emeli fel szavát a szakmaiatlanság ellen.

„Talán a szakmának nem a nemzet színészei a legalja” – mondja Törőcsik Mari egy videóban, amelyben azt is közli: az ország legmagasabb színházi elismerésével kitüntetett színészek írtak Szombathely önkormányzatának egy levelet, azt kérve, engedjék, hogy Jordán Tamás maradhasson a Jordán Tamás által alapított és Jordán Tamás által a semmiből országos hírűvé és sikeressé tett szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója.

Dér András visszavonta a maga pályázatát, nehezményezve és botrányosnak nevezve, hogy a Nyugat.hu annak ellenére közzétette a szöveget, hogy ő azt nem akarta nyilvánosságra hozni (Jordánnal ellentétben). Az úgynevezett szakmai bizottság, amelyben ugyanakkor jól kivehető politikai erővonalak mentén szerepeltek szakemberek, így sem szavazta meg, hogy Jordán pályázatát támogassák; a grémium egy része inkább azt szerette volna, hogy írjanak ki új pályázatot. A döntés szakmaiságát jól jellemzi, hogy a pályázót, Jordán Tamást a bizottság meg sem hallgatta – foglalta össze a történteket az Index.

Törőcsik Mari a videóban egyáltalán nem erőszakos vagy támadó, de még csak nem is egy érdekcsoportért lobbizik. A színésznő azt mondja:

„Ha ott van egy méltó ember, és az egész színház könyörög, hogy maradjon, a szakma legjobbjai könyörögnek, hogy maradjon, akkor kérem, hogy higgyenek nekünk.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!