Nem Felcsút: Felszámolják a 107 éves klubot

Lassan véget ér a 107 éve alapított tatabányai futballklub létezése.

Odáig jutottak, hogy a fizetések hiánya miatt az MLSZ már korábban is büntette a csapatot. Bár az olasz tulajdonos, aki a legtöbbet tette ezért a lehetetlen helyzetért, megpróbált még egy utolsó kísérletet tenni, a legutóbbi edzésen a szakvezető mellett csak két játékos jelent meg.

Az elmúlt évek rossz döntései és a futballszakmát még csak nem is érintő intézkedései a teljes csődöt hozták a csapatnál.

Ezek után már senki sem akart segíteni a klubot birtokló cégnek. Így a tatabányai foci utánpótlását irányító TFCE sem volt hajlandó 17-18 éves, fiatalkorú játékosokat adni, főleg a fiatalemberek fejlődése miatt az NB III.-ban induló Tatabányának.

Egy olyan klub tűnhet el a süllyesztőben, amelynek olimpiai bajnokai voltak (Csernai Tibor, Gelei József, Menczel Iván, Szepesi Gusztáv). Az NB I.-ben is megcsodált csatársora volt: Kiprich József, Plotár Gyula és Vincze István, és edzőként olyan nagyságok dolgoztak ott, mint Lakat Károly, Grosics Gyula, Hidegkuti Nándor, vagy éppen a korábbi ferencvárosi legenda, Dalnoki Jenő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!