Botrány a Ferencvárosban! Fillérekért jutottak lakáshoz a képivselők

Bácskai János polgármester (Fidesz-KDNP) önkormányzatában vannak egyenlőbbek, az egyenlőknél.

Igazi sikersztori következik, ugyanis terjed a fideszes budavári modell, ezúttal a főváros IX. kerületében, Ferencvárosban. A “modell” lényege, hogy a törvényesség látszatát betartva az emberek háta mögött a fideszes vezetés számára kedves csinovnyikoknak jó állapotú, értékes önkormányzati ingatlanokat osztogatnak ki a fideszes döntéshozók, vérlázítóan alacsony áron, megkárosítva ezzel az önkormányzatot – és a kerületi lakókat.

A Magyar Nemzet információi szerint – egy feljelentésre – hűtlen kezelés bűntett gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a IX. kerületi ügyészség, a ferencvárosi önkormányzat által áron alul osztogatott bérlakások ügyében. Érdekesség, hogy a rendőrség először elutasította a feljelentést, arra hivatkozva, hogy nem történt bűncselekmény, ám az ügyészség ezt felülbírálta, s kötelezte a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztályát, hogy vizsgálja ki, történt-e visszaélés a lakások kiutalásakor.

Jancsó Andrea a ferencvárosi LMP önkormányzati képviselője gyűjtötte össze a “szerencséseket”. Áron alul, a nyilvánosság háta mögött jutott önkormányzati lakáshoz például Mészáros László helyi Fidesz-KDNP-s képviselő, aki egy ferencvárosi 63 négyzetméteres ingatlanért havi 68 ezer forintot fizet – rá is szorul, hiszen vagyonnyilatkozata szerint havi bruttó 181 (az nettó kb. 120) ezer forintból kell a felszínen maradnia.

mészros
Közbiztonsági bejárás Mészáros László önkormányzati képviselővel. – Bejárás, mi? (Ferencváros újság.)

A szintén Fideszes Görgényi Máté egy 104 négyzetméteres önkormányzati lakást bérel 118 ezer forintért havonta. Az MNO információi szerint ráadásul az ő esetében a bérleti szerződés eredetileg a nagymamája nevére szól, aki sosem lakott az ingatlanban (Görgényi vagyonnyilatkozatában nem is említi a bérlakást). Hasonló lakást egyébként 300-400 ezer, de akár félmillió forintos áron is kínálnak a IX. kerületnek ugyanazon a részén.

10649638 10152400662669506 1310116431234474436 n
Az MNO szerint Görgényi Máté is olcsón jut lakáshoz. Nyammoghat óraszám (Facebook kép alapján)

Veres László, az előző önkormányzati ciklus fideszes képviselője már meg is vásárolhatta az önkormányzattól azt a bérlakást, amelyben lakott. 90 négyzetmétert egy 9,6 millióért. Ennyiért, ekkora lakást kb. Monoron vehetne. A korábbi alpolgármester jelenleg a NAV-nál dolgozó Formanek Gyula lánya 8,7 millióért jutott egy 72 négyzetmétereshez.

A gyanúba keveredett fideszes képviselők természetesen hallgatnak, a kerület szintén fideszes polgármestere Bácskai János, pedig cinikusan a Magyar Nemzetnek hozzátette;

“azt reméli, hogy a Magyar Nemzet arról is beszámol majd, amikor az ügyészség lezárja a nyomozást. A politikus korábban semmi kivetnivalót nem talált abban, hogy a Fidesz–KDNP politikusai olcsó bérlakáshoz jutottak. Ennek ellenére nemrég arról értesültünk, hogy a kerületben új lakásgazdálkodási koncepciót készítenek elő, amely megalapozhat egy új lakásbérlésekről szóló rendeletet. Tehát a jelek szerint Ferencváros vezetése szerint sincs minden rendben a bérlakáspályázatokkal.”

Az Index és a Magyar Nemzet nyomán beszámoltunk arról, hogy az I. kerületben, a Budai Várnegyedben évek óta zajló lakásosztogatás milyen méreteket ölt, maga a polgármester Nagy Gábor Tamás például 81 ezer forintot fizet havonta egy 71 négyzetméteres lakásért egy olyan előkelő környéken, ahol annak valós piaci ára ennek minimum a négyszerese.

A várban laknak pár tízezerért önkormányzati lakásokban fideszes önkormányzati képviselők, a polgármester ex-felesége, egy közalapítvány elnöke, meg egy fenszi, csillió forintos családi burzsuj-cukrászda egy tagja is – félreértés ne essen, ők mind a vezér pártjának köszönhetik kiemelt, előkelő helyzetüket.

De a várban jutott lakáshoz a valamiért Kossuth-díjal kitüntetett, nyíltan jobboldali színész, az egykor az M1-en futó Tűzvonalban és a Kisváros sztárja, Blaskó Péter is, 117 négyzetmétert, kapaszkodjanak meg; havi 45 (azaz negyvenöt) ezer forintért. Ez kábé egy közepesen leromlott IX. kerületi Lenhossék utcai lakás rezsije.

20110325blaskopet1
Blaskó Kossuth-díjat vesz át példaképeitől Orbán Viktortól és Schmitt Páltól – Nem, az még nem a budavári luxuskecó kulcsa (kép: MTI)

 

Az önkormányzati lakás köztulajdon, annak célja, hogy az önkormányzati vagyont gyarapítsa, és jobb helyeken a kis pénzűek lakhatási problémáit lehet velük megoldani.

Az önkormányzati lakás nem a “földesúr” tulajdona, és nem a kegyenceknek osztogatjuk.

Így mulat a magyar, ha fideszes képviselő.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!