Az MSZP elnökének kijelentése fel fogja kavarni az állóvizet

Molnár Gyulával az MSZP elnökével a Népszava közölt interjút, amelyben újra terítékre került az a bizonyos “vasárnapi ebéd,” vagyis a demokratikus pártok közötti együttműködés lehetséges kimenetelei és az erről folyó tárgyalások. A szocialisták elnöke azonban ezt az ebédet nem vagy-vagy alapon tálalja nekünk.

A vasárnapi ebéd gondolata ma is áll: mindenki jöhet, de az asztal alatt rugdosódást egyszer és mindenkorra be kell fejezni – fogalmaz Molnár Gyula az elmúlt hetek zavarkeltő eseményeit lezárandó. Az MSZP elnöke tisztán kimondja: Orbán Viktor nem maradhat hatalmon azért, mert valaki rosszul taktikázott. Ismerve azonban a többi oldal hozzáállását, aligha marad büntetlenül ez a kijelentés, de Molnár bővebben is kifejti, mire gondolt ezalatt:

Visszautasít minden olyan lebegtetett, szivárogtatott, vagy épp sajtón keresztül megüzent vádat, hogy az MSZP, vagy annak bármely vezetője lenne az akadálya annak, hogy a legütőképesebb, a kormányváltás legnagyobb esélyét nyújtó egyéni jelölti, illetve közös listás névsor összeálljon a demokratikus oldalon. Eddig – mondja – épp a szocialisták az egyetlenek, akik tiszta lapokkal megtették személyi ajánlatunkat Botka László esetében, s készen állnak arra is, hogy minden szükséges személyi kérdésben ezt tegyék.

Amikor a napilap az előválasztásról kérdezte a politikust, Molnár Gyula úgy felelt: Még mindig reménykedünk, hogy ahol kell, ott lesz. Én előválasztás-párti vagyok, ha ez hoz szavazatot és kitermelhet új, sikeres politikai szereplőket. De azt mindenkinek értenie kell, hogy az előválasztás nem lájkgyűjtő- vagy szépségverseny, a tét sokkal nagyobb. Itt nem párton belül, hanem pártok között zajlik verseny, így egy klasszikus előválasztás során modellezni kell a nagypolitikai választási szituációt.

A pártelnök hozzátette: “nekünk megvan mind a 106 választókörzetre a saját jelölt-jelöltünk, tehát a szocialisták készek ajánlatot tenni a tárgyalópartnerek számára egy olyan egyeztetésen, ahol nem homályos elképzelésekről, s vágyálmokról beszélünk, hanem végre a konkrétumokról, hiszen egyetlen évünk van a következő országgyűlési választásig. Hónapok óta erre kérem a partnereket, nincs tovább veszíteni való időnk, a választók türelme sem végtelen.”

A teljes interjú itt olvasható.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!