Vagyonnyilatkozatok: Orbán Viktor elszegényedik, gyűjtést szerveznek neki

Forrás: magyaridok.hu

Néha úgy tűnhet, hogy a politikusok a vagyonnyilatkozataik alapján egymástól kölcsönzik a zakókat, hogy legalább meg tudjanak jelenni a nagy nyilvánosság előtt anélkül, hogy megszólnák őket. Ugyanez vonatkozik a milliós órákra, ezeket legfőképpen az ecseri piacról szerzik be, autóikat pedig a szülők leselejtezett vagy a garázsban porosodó készletből kapták ideiglenes használatra.

Január végére a vagyonnyilatkozatra kötelezett országgyűlési képviselők és egyéb politikusok mindegyike leadta nyilatkozatát. Ebből a Népszava értesült arról, hogy az érintettek között óriási különbségek vannak. A többség ugyan az összlakosság átlaga felett teljesített, de van olyan is, akinek csak 1,5 háza van és a feleségével közös bankszámlájukon 742 ezer forint.

Úgy tűnik, hogy a politikus rálépett az elnyomorodás útjára. Erre egyrészt abból következtethetünk, hogy két évvel korábban még ötmillió forint megtakarítással dicsekedhetett, másrészt pedig jelenleg ötmillió adóssága is van. Szerencséjére ma már nincs adósok börtöne, így nem fenyegeti az a veszély, hogy oda kerüljön. Elnyomorodásukra abból is következtethetünk, hogy jelenlegi bankbetétjük alig haladja meg az átlagos magyar állampolgár – az OTP elnökétől a hajléktalanokig – megtakarításainak alig több mint 1/3-át.

Nem csoda hát, hogy még egy autója sincs, eltérően politikustársai nagy részétől, akik legalább egy Trabanttal rendelkeznek. Persze nem is kell neki saját gépkocsi, hiszen mi magyarok jó szívvel kölcsönzünk neki egy modernebbet és biztonságosabbat. Ma már hazánkban a családok nagy részének van számítógépe. Szégyen-gyalázat ránk nézve, hogy bár „Magyarország jobban teljesít”, „Magyarország erősödik”, egyre jobban élünk, különös tekintettel a nyugdíjasokra, miniszterelnökünk mégis az elszegényedés útjára lépett. Le kellene törölni ezt a szégyenfoltot, szervezzünk számára egy országos gyűjtési akciót. Így legalább anyagilag függetleníthetné magát a családjától – hívja fel a gyűjtés fontosságára a figyelmet Juhász T. János a Népszava újságírója.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!