Készüljön, itt az új Nemzeti Konzultáció!

A 2015-ben érzett öröm újra átélhető lesz! Fotó: Kovács Attila / MTI

Elkényeztetné az országot egy újabb nemzeti konzultációval a kormány, ugyanis „a miniszterelnök évértékelő beszédében legfontosabb nemzeti ügyekként azonosított témákról fog szólni a következő nemzeti konzultáció” – közölte Kósa Lajos, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője.

Talán nem véletlen az időzítés, ugyanis a Fidesz így próbálja meg kifogni a szelet a Momentum vitorláiból – és valószínű az is, hogy a sokak által unalomig ismert szavakkal találkozhatunk újra a postaládánkban;

migráns

rezsicsökkentés

megvédjük

A Fidesz-KDNP szentháromsága persze kiegészül még néhány kérdéssel, például uniós adópolitika és munkahelyteremtés témakörben melyeket a háromnapos Fidesz-KDNP frakcióülésen véglegesítenek majd.

Kósa Lajos közlése szerint idén a migráció ügyében két fontos feladatra kell felkészülnie az Országgyűlésnek, az egyik a „menekültügyi őrizetbe vételhez hasonló intézmény bevezetése”. A másikat az unió azon kérése veti fel, amely szerint Magyarországnak a schengeni határokon minden ki- és belépőt regisztrálnia kellene, az EU-állampolgárokat is. Ez óriási fennakadásokat okozhat, főleg nyáron, ugyanakkor az unió ezt megköveteli, tehát fel kell rá készülni – mondta. Egyelőre a partnerek „nem nagyon nyitottak arra”, hogy sokkal több átlépő sávot nyissunk a határátkelőkön – tette hozzá.

Népszava alapján

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!