Itt kérem Orbán Viktor van! Nem köztársaság, meg annak elnöke.

fotó: index.hu

Még ezt a tiszteletre méltó, azonban valódi hatalommal nem igazán bíró intézményt is mint amilyen a köztársasági elnök hivatala is sikerült a Fidesz uralta közéletnek a maga alávalóan galád szintjére lealjasítani a hatalomban töltött ideje alatt.

Két esetben is sikerült az oda nem illő személyekkel megerőszakolni az intézmény szimbólumát, az alaptörvényével pedig nevetségessé, és feleslegessé is tette magát az elnevezést. Tündérország mára már világosan egy Orbán Viktor uralta hatalmi téboly áldozata, annak minden fontosnak tartott intézményével együtt egy ember akaratának és zsarnokságának a kiszolgálója lett, ahol régen elveszítette értékét az igazság, az emberi méltóság szabadsága. Ezen a földön manapság már két lábon jár a mindennapi hazugság, a folyamatos gyűlölet, az állandó harc a nem létező ellenséggel. Egyre nagyobb a szegénység, az ország minden területen egyre rosszabbul teljesít, szemben a kormány uralta médiában, és a nagy kék szar plakátokon hirdetett sikerekkel ellentétben.

A köztársasági elnök szerepe egy szimbólum, valódi hatalma nem igazán van, azonban a birtokosa az egész nemzet egységet kellene hogy kifejezze. Kellene! Azonban az Orbán Viktor teremtette elmebaj, ahol minden a hatalom megtartásáról szól, még ezt a kis engedményt sem adja meg a demokráciának, hogy ezen intézmény által bárki is a cselekedeteit bírálja, hatalmát még akár csak szóban is korlátozza. Mivel már Orbán Viktor a demokrácia kifejezésétől is hideglelést kap, magától a szónak a kimondásától is rángani kezd a szája széle, a gyakorlásától meg egyenesen idegbajt kapna, nem is erőlteti annak betartását. Egyszerűen nem tűri el, hogy ezen keretek között kelljen neki kormányozni, ez számára a szabad rablás végét, tehetségtelenségnek a bizonyításával lenne egyenlő.

Felesleges lenne az Orbán Viktor által eddig a köztársasági elnöknek kinevezett személyek alkalmatlanságát taglalni. Mind a kettő egy báb volt az Orbán Viktor vezette színjátékban, ahol az ország tönkretétele mellett a szűk elit személyes meggazdagodása volt az egyetlen irányító elv a hatalom segítségével. Az első egy írástudatlan szélkakas volt, a második meg egy vele együtt a hatalomban került hozzá lojális pártpolitikus lett, akit most újra jelöltet, mert Viktor azt akarja. Pont.

A köztársasági elnök funkciója mára már egyre kevesebbet jelent a közélet Fidesz általi meggyalázása miatt. Minél távolabb megy a józan eszét használó a nagyobb városoktól, azt kell tapasztalnia, az ott élőket egyre kevésbé érdekli a hivatalt betöltő személye, sokszor a nevét sem tudják az illetőnek, szerepét meg még kevésbé értik. Számukra a mindennapi kenyér a fontos, a fűtött ház, az egyre nehezebb megélhetés, a jövő kilátástalansága, a holnaptól való félelem bizonyos eljövetele, ami számukra a valóságot jelenti. Nem tudják, a köztársasági elnöknek éppen az ő felemelkedésükön kellene munkálkodni karöltve a többi hatalmi ággal, amelyeket a Fidesz vezette Orbán Viktor egyszerűen az uralma alá hajtott a saját érdekei érvényesítésre. Nem tudják mi az a demokrácia, nem tudják miért jó az nekik, nem is nagyon érdekli őket ameddig éhesek, fáznak és ki vannak szolgáltatva a bizonytalanságnak. El vannak zárva a tudástól, nekik csak a ma létezik, csak azt akarják túlélni. Ez pedig Orbán Viktornak jó, így uralkodhat felettük.

A köztársasági elnököt az országnak kellene megválasztani, ahogy sok mindent az országnak lenne jó meghatározni a saját sorsa alakításában. Orbán Viktor azonban ezt nem szeretné, tesz is érte szépen törvényesen ne legyenek olyan állapotok a saját akarata szerint formált kis országban, amelyek ezt lehetővé teszik. Mindenre ráteszi mocskos kezét, minden egyes szabadságot korlátozni igyekszik, mindenhol szerte az országban az ő elveit betartó embereket szeretne látni a hatalomban. Lehajol az általa teremtett állapotok ellen kritikus hang elhallgatására, és kíméletlenül igyekszik azt a sárba tiporva csendre inteni. Legyen mindenki kussban, legyen mindenki engedelmes, legyen meg a látszata a törvényességnek, és hagyja mindenki szépen békén őt miközben tönkre vágja az országot, és beköltözik a Várba. Ne legyen ez ellen senki, még olyan sem, aki valójában csak névleges hatalommal bír, valódi jelentőségét az általa viselt hivatal tisztelete, az elődök példamutatása tart erkölcsi magasságban. Na ezt meg aztán végképp nem szabad hagyni, le kell húzni a saját gazemberi szintjére az oda kinevezett személy által.

Persze a köztársasági elnök személyének a jelentőségét a közélettel foglalkozó elme érti, a megválasztásának a körülményeit, az illető személyét fontosnak tartja ha az normális körülmények között zajlik. Mivel annyi a baj az ország állapotával a jelen pillanatban, annyira elhatalmasodott itt a kilátástalanság, fontos a józanul gondolkodó számára az elnök személyének a kiválasztásával jelezze a hatalomnak, tudja miben mesterkedik az, tudja mi mindent követett el ellene. Egyúttal azt is el kell ezzel mondani annak aki mást szeretne, van megoldás az ellen az őrület ellen, amit az Orbán Viktor vezette fekély okozott az ország állapotában. El kell szépen regélni a hon lakóinak, nem normális életforma, az élősködés a közpénzen, nem hivatalos nyelv a hazugság, és nem lesz büntetlen semmi, amivel eddig tönkre lett vágva az ország nagy részének az élete. Fog még Orbán Viktor és bandája a kisvasúton utazni, mikor megy a követ törni a jogos büntetése során, vagyontalanul, egymás kezéhez bilincselve.

BANDITA

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!