Ujhelyi István kiszúrta a legelbaltázottabb intézkedést, amit a veronai eset után hoztak

A veronai buszbaleset után néhány nappal Palkovics László oktatásért felelős államtitkár azt mondta, szigorítja a kormány az iskolán kívüli programok szervezését. Ennek részeként azt is előírnák, hogy az iskolásokat szállító buszok éjszaka ne közlekedhessenek. Ez első hallásra nem tűnik a legnagyobb marhaságnak, viszont ha kicsit belegondolunk, látni fogjuk, hogy sem ésszerű koncepció, sem a józan ész legapróbb jele nem mutatkozott meg az ötletadóknál.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője hívta fel a figyelmet a problémára. Szülők és iskolai dolgozók fordultak hozzá a módosítások miatt. A politikus szerint az érintettek attól tartanak, a szigorítás ellehetetleníti, hogy a diákok egy esti fővárosi kulturális vagy sporteseményről még aznap hazajussanak. Ujhelyi azt mondja, a kormány lépése inkább tűnik propagandisztikus lépésnek, mintsem felelős döntésnek. A politikus javaslatot tett az egységes, európai biztonsági protokoll bevezetésére, amelynek során minden buszos út elején – a légi közlekedéshez hasonlóan – a sofőrök rövid bemutatót tartanának a biztonsági előírásokról, a menekülő útvonalakról, a porral oltó és ablaktörő készülékek helyéről és használatáról.

Szinte hihetetlen, hogy a biztonsági szabályozásokért is felelős szervek szakértői képtelenek voltak arra, hogy legalább megvizsgálják több oldalról, milyen intézkedéseket hoztak, és egy európai demokrata képviselő az, aki effektíve laikusként kiszúrtja, hogy az ötletük már az anyaméhben megfulladt.

A 24.hu-nak február elején Pencz Zoltán a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületétől azt nyilatkozta: “Felelőtlenségnek tartanánk, ha egy egyelőre ismeretlen okból, tisztázatlan körülmények között bekövetkezett balesetre hivatkozva kerülne sor szabálymódosításokra.”

Ehhez képest most történetesen a diákok haza sem jutnának vidékre, ha a szabályozás életbe lépne, és netalántán egy osztálykirándulás vagy színházi előadás miatt utaznának más városba. Ha minden gyereknek szállást kellene foglalni, kétszer is meggondolnák, hogy miként fizetnek ki 20-30 ezer forintokat utazással, színházzal, étkezéssel, szállással együtt csak azért, hogy megnézzék a Bánk Bánt.

Elfogadhatatlan, hogy a kulturális események a gazdag szülők gyermekeinek kiváltságai legyenek és mérhetetlenül bagatell és infantilis gondolat, hogy a buszbaleseteket az éjszakai utazás tilalmával tudjuk megelőzni.

Nonszensz, abszurd, ahogy már megszokhattuk…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!