Vona Gábor zsidó lapban magyarázza bizonyítványát

kép: 24.hu

A Jobbik elnöke elvesztette szüzességét. A hatásvadász mondat arra vonatkozik, hogy Vona Gábor élete első olyan interjúján van túl, amit egy amerikai zsidó lapnak adott – pontosabban a The Forward c. hetilapnak, ami a New York-i zsidó közösség legfontosabb hetilapja. Az interjút a 444 szúrta ki, és gyűjtötte össze belőle a legemlékezetesebb pillanatokat.

Exkluzív: A magyar szélsőjobbos pártelnök először mutatja meg új oldalát a zsidó média színe előtt” címmel megjelent terjedelmes interjúban Vona beszél a Jobbik múltjáról, és jelenéről is, a zsidózásokról, cigányozásokról, valamint ezek levedléséről.

A Jobbik “pálfordulása” mögött deklaráltan az áll, hogy széles társadalmi rétegek számára jelentsen a párt a Fidesszel szemben érdemi alternatívát, Vona közeledése a zsidósághoz pedig elsősorban amerikai és német kritikusai meggyőzése érdekében fontos, ugyanis a párt elszigeteltségét fel kell oldania ahhoz, hogy a nemzetközi (főleg európai) politikai palettán érvényesülhessen. A korábbi, nyíltan szélsőjobbos-Jobbik elérte az üvegplafont, vagyis azt a szintet, ahonnan nem volt előremozdulási lehetőségük, hiszen a rasszista, kirekesztő retorika Magyarországon 10-15%-ot tud hozni a választáson, de azt be kellett látni, hogy azzal az eredménnyel soha nem lesznek kormányzó erő.

Számunkra ez nem új, de a külföld felé, ha úgy tetszik el kell adni az új imázst.

És akkor következzenek mondatok Vona Gábortól, a Jobbik pártelnökétől, amit, ha Ön egy időutazó mondjuk 2011-ből, és netán nem értene, akkor megnyugtatjuk, ez nem a Hócipő, az alábbi mondatok valóban elhangoztak Vona Gábor szájából, amiket valóban egy zsidó lapnak mondott. Vonán az interjú alatt nem Magyar Gárda mellény, hanem ing-zakó volt.

  • “A magyar zsidók olyan traumákat éltek át, ami megnehezíti velük a közös munkát. (…) Talán a mi generációnk meg tudja ezt változtatni, ha több zsidó származású fiatal kerül felelős pozícióba, ha kezet tudunk nyújtani egymás felé, jobban megérteni egymást, és ezáltal új fejezetet nyitni”
  • “Ha a Jobbik hatalomra kerül, a magyar zsidó közösség ugyanúgy élheti tovább mindennapjait, mint eddig, nem akarunk konfliktust a zsidósággal”
  • “Kritizáltuk a cionizmus egyes vonásait, de sosem kérdőjeleztük meg Izrael létezését”
  • “Gyöngyösiről a kijelentése után világossá tette, hogy nem zsidók és izraeli állampolgárok, hanem minden a képviselők között minden kettős állampolgárt listázására gondolt”
  • “A XIX. század aranykor volt a magyar zsidók és nem zsidók kapcsolatában, a XX. század viszont tragédiákkal terhelt. Fontos lenne magunk mögött hagyni az előző évszázad viszontagságait, és a közös jövőre koncentrálni”
  • “Az elmúlt két-három évben világossá tettem, hogy nem tűröm az antiszemitizmust a pártban, sőt szankcionálom is.
  • “Amikor egy képviselőtársam zsidózott egyet, leküldtem a Duna-partra, hogy helyezzen el egy virágot a cipők mellé”

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!