Lerántjuk a leplet a Mutyi Építő Zrt-ről: ide lapátolják el a pénzed!

kép: Ténytár

Arról már korábban is írtunk, hogy a Fidesz-közeli Market Építő Zrt. jobban teljesít, de azt nem hittük volna, hogy erről be is számolnak – ráadásul az MTI-n – lássa mindenki, milyen jól megy nekik.

Pedig de.

A Market Építő Zrt. a kormányközeli luxusberuházások főszereplője, építik többek között a Dagály Úszókomplexumot az idei vizes VB-re, fát irtanak a Ludovika Campus miatt, de ők építették Fradi Stadiont, építik a Diósgyőri Stadiont, sőt, Soros György egyetemének új épületét a CEU belvárosi létesítményét is ők húzták fel. 2016-ban 51(!) projekten dolgoztak.

A Dagály Úszóaréna és a 2017-es Vizes VB a kezdeti 25 milliárdról 105 milliárda nőtt, és még nincs vége, már önmagában ezért megérheti állami beruházásban részt venni. A kassza egy feneketlen csodazsák.

A miniszterelnök jóbarátja, Garancsi István vállalkozása tehát szárnyal, mivel közel ül a húsos fazékhoz, így a tulajdonában lévő Market Építő Zrt. rendre elnyeri a nagy költségvetésű beruházásokat.

Én örülök a legjobban annak, ha valami épül ebben az országban, de az állami beruházások esetében mindenkire nézve káros, ha közben méterenként pöckölgetik ki a forintokat valaki(k) zsebébe.

A Market – részben a sok állami megbízásnak köszönhetően – rekord (nettó 86 milliárd forint) árbevételt ért el 2016-ban (2015-ben 51,6 milliárd, illetve a 2014-ben 49 milliárd).

Tájékoztatásuk szerint 2016-ban a 46 versenypiaci megrendelés adta az árbevétel nagyobb részét, ugyanakkor a szektor egészében tapasztaltakhoz hasonlóan a Market forgalmi adatain is érezni lehetett, hogy a közbeszerzések nagyobb aránya jut az építőiparon belül a magasépítésnek.

Nézze meg, ahogy L. Simon László a kormány képviseletében vélekedik a közbeszerzésről!!!!

Jól hallotta, “azt az egyet kéne meghívni, akire szükségünk van”. A kedvencet. És hát hívják is, mintha nem lenne holnap.

És lassan épül az új városközpont Újbudán, toronyházzal, és ha elnyerjük az olimpia rendezési jogát, akkor Rákoskerttől-Csepelig, Békásmegyertől-A Sas utcáig mindenütt a baráti cégek építik majd a szállodákat, teniszcentrumokat, stadionokat, médiafalut.

Mivel Magyarország a korrupciós listán előkelő helyet foglal el, így nem kell tisztánlátó csillagtekintetű médiumnak lenni ahhoz, hogy sejtsük, hogy a 776 milliárdra taksált olimpia-rendezés, ami valójában valahol 4000 milliárd magasságában lenne reális, még ennél többe is kerülne, hiszen 3 forint állami beruházásból legalább 1-et valaki zsebre tesz.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!