Demszky mégis ártatlan?

Demszky leszerel - kép: cink.hu / fotoklikk

Magyar György, Demszky Gábor ügyvédje az ATV A nap híre c. műsorában elmondta, a volt főpolgármester ártatlan, s a sokáig a kormányzat által visszatartott, visszaéléseket és csalásokat feltáró OLAF-jelentés sem bizonyítja bűnösségét a 4-es metró beruházásával kapcsolatban.

“a volt városvezetőt sem jogi, sem politikai, sem pedig erkölcsi felelősség nem terheli a 4-es metró körüli korrupciós ügyekben”

– Mondta Demszky jogi képviselője.

Magyar György szerint ha történtek is visszaélések, akkor ezek olyan pénzügyi, számviteli jellegű visszaélések lehettek, amikben Demszky Gábornak személyesen semmiféle felelőssége nincs. Az ügyvéd szerint Demszky mindössze három szerződést írt alá, ezek közül az egyik az állammal kötött szerződés volt, ebben a felek megegyeztek, hogy a beruházás költségeit 79 százalékban az állam, 21 százalékban a főváros állja. A másik egy a beruházáshoz szükséges hitelfelvételhez kapcsolódik, a harmadik Demszky által aláírt megállapodással pedig a főváros felhatalmazást adott a BKV-nak a teljes projekt önálló kivitelezésére – magyarázta az ügyvéd az ATV-nek.

(A hírhez csatlakozó többi megszólaló itt elérhető.)

Magyar szerint bár a főváros a BKV tulajdonosa, a BKV „egyszemélyes részvénytársaságként” saját maga felel a tetteiért.

A jelentés alapján természetesen indulhat nyomozás, de

 “a mendemondák, a feltételezések nem számítanak jogi kategóriának, ha majd felmerülnek olyan visszaélésre utaló bizonyítékok, amelyek Demszky irányába mutatnak, akkor lesz miről beszélni”

– folytatta Magyar György.

Demszky Gábor korábban már nyilatkozott saját ártatlanságáról, itt elolvashatja.

A pár napja végre nyilvánosságra hozott Eu-s OLAF-jelentés a fővárosi önkormányzaton kívül Medgyessy Péter volt miniszterelnököt és a szerelvényeket szállító Alstomot jelölik meg az ügyben érintettként.

A jelentés hónapokig tematizálhatja a magyar belpolitikát, de veszélyes játékszer lehet a Fidesz kezében, hiszen ha valahogy eljutunk a felelősségre vonásig, akkor abban szakértők szerint érintett lehet néhány ma is aktív kormányzati szereplő, akik szívesen elkerülnék azt, így félő, hogy nem derülhet fény mindenre.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!