350 ezer magyar létbiztonsága került veszélybe

Százezreket üldözött el a magyar kormány az intézkedéseivel Magyarországról az elmúlt években. Angliában jelenleg 350 ezer magyar él. Miután az angolok sikeresen kiszavaztatták magukat az EU-ból, magyarok százezreinek válik kétségessé az élete Nagy-Britanniában.

Lassacskán körvonalazódik, milyen feltételek mellett vállalhatnak az uniós állampolgárok munkát az Egyesült Királyságban a Brexit után – és a tervek sokakat kétségbe ejtettek. A jövőben ugyanis beköszönt a szigor: kevesebbeknek jut Nagy-Britanniában munka – írja a faktor.hu.

Amber Rudd belügyminiszter elmondta, hogy 2016-ban 82 ezer külföldi érkezett az Egyesült Királyságba azért, hogy ott keressenek maguknak valamilyen állást. A jövőben azonban csak akkor mehetnek uniós állampolgárok Nagy-Britanniába, ha már van munkájuk. A kormány ezzel szeretné minimálisra csökkenteni a munkát kereső, de nehezen találó külföldiek tömegét. A Brexiterek egyik fő érve ugyanis az volt, hogy véget vetnek a hatalmas bevándorlási hullámnak, amely folyamatosan érkezett az Egyesült Királyságba a szociális juttatások és a jobb fizetések reményében – írja az Express.

„A tervezet kidolgozásánál arra koncentrálunk, mi a legjobb a briteknek és a gazdaságunknak”

– mondta a belügyminiszter.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!