Hagyományos rakott krumpli

Hozzávalók:
2 kg burgonya
7 db tojás
15 dkg kolbász
15 dkg krinolin (vagy szafaládé, virsli)
10 dkg füstölt szalonna
5 dl tejföl
só ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
bors ízlés szerint

Elkészítés:
A krumplit megfőzzük sós vízben, héjában (ha megfőtt megpucoljuk).
A tojást szintén keményre főzzük.
A hozzávalókat (krumpli, főtt tojás, kolbász, szafaládé) felkarikázzuk. A szalonnát csíkokra szeljük.
Kevés vajjal a tepsit kivajazzuk, a falát is, majd egy kevés prézlivel lehintjük (ez arra szolgál, hogy a rakott krumplink ne égjen oda, de ne is tocsogjon a kolbász- és szalonnazsírban).
Majd rétegesen rakjuk a hozzávalókat: krumpli, szalonna, kolbász, tojás, szafaládé, krumpli.
Sütőben fólia alatt sütjük.
Közben kikeverjük a szószt: a tejfölbe beleütünk egy tojást, fűszerezzük ízlés szerint (só, ételízesítő, bors), összekeverjük.
Félidőben a fóliát levesszük, és a tejfölös szósszal nyakon öntjük.
Hagyjuk egyenletesen megpirulni a rakott krumpli tetejét, és már tálalható is.
sütési hőfok: 180°C
Jó étvágyat!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!