Demeter Márta kilépett az MSZP frakcióból. Adja vissza a mandátumát

Demeter Márta kilépett az MSZP-frakcióból – értesült a Népszava. Cikkünk folyamatosan frissül!

Demeter Márta érdekes karriert futott be a párton belül. Szinte a semmiből lett országos elnökségi tag és utána 2014-ben szerzett mandátumot. A párton belül a honvédelem volt a szakterülete. Először talán akkor lehetett róla hallani amikor az index szépségversenyt rendezett az önkormányzati képviselő-jelöltek között.

http://index.hu/belfold/2010/okvalasztas/ki_az_onkormanyzati_valasztasok_legjobb_noje/

Információnk szerint hatalmas vihart kavart az MSZP-n belül, hogy Demeter Márta kilépett a frakcióból. Az elmúlt években többen így is kifogásolták a párton belül, hogy miért kapott mandátumot.

Egy nevét elhallgató tagtársa így nyilatkozott róla:

“Személy szerint örültem, hogy Márta országgyűlési képviselő lett, legalább lehet látni új fiatal arcot és a szakterületét is jól vitte. Az elmúlt 1 évben viszont kicsit fejébe szállt a dicsőség megfeledkezett arról, hogy listán jutott be és bizony azért a listáért sokan dolgoztak. Egyre arrogánsabb lett, elkezdett nem köszönni az egyszerű párttagoknak és elkezdte elhanyagolni a frakción kívüli kötelességeit. Édesapja kőbányán jobbik párttag. Nem tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget eddig, senki sem tehet róla, hogy milyen az apja. De mostani cselekedetének a fényében lehet, hogy még is van jelentősége”

Az időzítés is elég furcsa. Botka László porondra lépésével az MSZP egy új lendületet kapott. Sikeresen kezdték el tematizálni a sajtót és a mérések is azt mutatták, hogy jön fel a párt. Erre Demeter Márta kilép a frakcióból. Halkan kérdezzük: Mennyi az annyi Márti?

Az MSZP frakció az alábbi nyilatkozatot adta ki:

“Az MSZP bízik abban, hogy Demeter Márta felelős döntést hoz Az MSZP parlamenti képviselőcsoportja a mai napon sajnálattal értesült, hogy Demeter Márta kilép a párt frakciójából. Az MSZP emlékezteti Demeter Mártát, hogy parlamenti mandátumát az MSZP szavazóitól kapta, így ez a felhatalmazás csupán a szocialista frakcióban betöltött képviselői helyre vonatkozik. Demeter Mártának ezért vissza kell adnia parlamenti képviselői helyét, hogy azt a választók akaratának megfelelően továbbra is egy MSZP-s politikus tölthesse be. Bízunk benne, hogy egykori képviselőtársunk megfontolja ezt a körülményt és tiszteli annyira a választók akaratát, hogy a tőlük kapott felelősségteljes megbízatással együtt a parlamenti mandátumáról is lemond.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!