Holnap minden kiderül(het) – nyilvánosak lesznek a friss vagyonnyilatkozatok

Lehet, hogy ez a magyarázata Rogán eltűnésének..? Mióta tágul a szobája és szűkül az élettere, valahogy eltűnt a szuverén propagandaminiszter.

Ez a táguló tér valahogy mindig felbukkan, amerre csak Rogán elmegy: mióta eltűnt, az apparátusa duzzad szépen, ami 50-60 fős kabinetirodaként indult, s mára már 272 fő várja a Rogán-féle minisztériumban a miniszterelnök utasításait.

Nem mellékesen a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel a miniszterelnök által kiemelt ügyek koordinálásáért, a kormányzati kommunikációért, így a nemzeti konzultációkért. A médiaköltéseket 30 fő intézi, erre 15,6 milliárd forint áll rendelkezésükre, ami természetesen szintén duzzadhat az év folyamán: alapjáraton s összességében 22 milliárd forintból gazdálkodhatnak. Erre Rogán eltűnik.

brey 1

(Kép: Breyer Gábor)

Persze önmagában már az is elég kellemetlen, hogy Rogán Antalnak tűrnie kell, hogy Juhász Péter bűnözőnek nevezze – legalábbis így döntött első fokon a Fővárosi Törvényszék. A kabinetminiszter és a korábban általa vezetett V. kerületi önkormányzat két éve ment perre Juhász kijelentése miatt, ám beadványukat kedden elutasították.

A bíróság az indokolásában hangsúlyozta: ha a polgároknak vagy a sajtónak a közéleti viták során folyton perektől kellene félniük, sérülne a demokratikus nyilvánosság.

Erre eltűnt Rogán, Kósáról se sokat hallani, Lázár roppant udvarias a sajtóval, akár egy falka farkas, Orbán egyenesen személyesen elutazik Botkához.

Mi van itt..? Mindezt persze nem magyarázza, de nem mellékes tény: a holnapi napon tökön ragadható minden politikusi susmus: elérhetővé válnak a parlamenti képviselők aktuális vagyonnyilatkozatai.

Azzal kapcsolatban nincsenek illúzióink, hogy ne tanulták volna ki a vetítés minden apró trükkjét, de akkor is érdekes lesz szembesíteni néhányukat, hogy az uniós pénzből megépíttetett kettő darab vidéki magán vadászpanzió például szerepel-e a bevallásban – hogy egy hirtelen közelmúltbeli példát hozzunk Izsákról.

Érdemes lesz holnap minél nagyobb számban felkeresnünk az országgyűlés honlapját: vagyy bedöntjük a szervert, vagy sírva vígadunk.

De van egy fogadásunk, hogy holnap kiderül: politikusaink lyukas gatyában s évtizedes baráti kölcsönökből áldozzák fel magukat a haza oltárán. Vagy hol.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!