Holokauszt emléknap az Európai Parlamentben

A megemlékezés nem pusztán emlékezést jelent, hanem azt a gyötrelmes folyamatot, amelynek során az kívánjuk elkerülni, hogy ugyanazt a hibát újra elkövessük – mondta Antonio Tajani, az Európai Parlament (EP) elnöke Brüsszelben, a nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából tartott uniós parlamenti megemlékezésen szerdán.

Antonio Tajani hangsúlyozta: “a múlt szörnyű hibáira való emlékezés lehetőséget nyújt, hogy emlékeztessük magunkat arra, Európa mindig képes volt levonni a történelmi tanulságokat egy békére, demokráciára és az emberi méltóság tiszteletére épülő jövő érdekében”.

Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke beszédében hangsúlyozta, az európai zsidók Európában akarnak élni, és ahogy mindig is, hűek maradni hozzá.

“Számítunk Európára, hogy továbbra is hűséggel fordul felénk, hűséget és kitartást azon eszme mellett, hogy a zsidóságnak van jövője itt Európában” – fogalmazott az elnök.

Az auschwitzi tábort 1945. január 27-én a Vörös Hadsereg I. Ukrán Frontjának katonái szabadították fel. Ezt a napot az ENSZ Közgyűlése 2005. november 1-jén a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!