Hozzávalók (4 adag)
50 dkg hagyma
5 dkg vaj
friss kakukkfű
1,2 liter marhahús alaplé
bagett
10 dkg bármilyen kemény, markáns ízű sajt
só
Elkészítés
A vajat felolvasztjuk, és amikor habzani kezd, rátesszük a vékonyra felkarikázott hagymát, sózzuk, hozzáadjuk a kakukkfüvet, és karamellizáljuk, ez a folyamat legalább 30-40 percig tart.
Amikor a hagyma aranybarnára sült, felöntjük az alaplével, és alacsony hőfokon kb. 45 percig gyöngyözve főzzük.
Míg a leves fő, a bagettet felszeleteljük és megszórjuk reszelt sajttal. Az elkészült leveseket olyan tányérokba szedjük, amit betehetünk a sütőbe.
A kimert levesre ráültetjük a sajtos bagett szeleteket és sütőben, grill fokozaton aranybarnára pirítjuk a sajtot a kenyéren.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!