Orbán inkább öngólt rúgott ahelyett, hogy 200 milliárdról tárgyaljon az IMF-fel

Banális közhely, hogy Orbán Viktor focirajongó, elsorvadt középszerű sporttehetségét igyekszik kiélni minden adandó alkalommal, ha focimeccsről van szó.

Az már kevésbé érthető, hogy tiszténél fogva Magyarország miniszterelnöke ezt a személyes hobbiját nem egy alkalommal helyezi az irányítására bízott ország érdekei fölé.

2010 nyarán húszfős IMF-EU küldöttség érkezett Magyarországra, hogy a frissen megválasztott Orbán-kormánnyal a Magyarországnak korábban nyújtott és az év októberében lejáró 20 milliárd eurós készenléti hitelkeret decemberig történő meghosszabbításáról, illetve 2011-től egy újabb hitelmegállapodás megkötésének gazdaságpolitikai feltételeiről tárgyaljanak.

Finoman szólva sem használt a tárgyalások légkörének, hogy Orbán Viktor – Csányi Sándor OTP-elnök társaságában – a kitűzött megbeszélés helyett a Dél-afrikai Köztársaságban megrendezett foci vb-n való megjelenését részesítette előnyben. Sőt.

S ha már ott járt, eleresztett egy markáns mondatot is a Dél-Afrikai Magyarok Szövetsége „35 éves történetének legnagyobb eseményén”, tudniillik a saját látogatásán, miszerint „amikor nyolc-kilencezer kilométerre élő honfitársakkal találkozik, néha azt érzi, lehet, hogy ők jobb magyarok, mint akik Magyarországon élnek, annak ellenére, hogy évtizedek óta külföldön vannak”.

Miközben mindeközben az IMF küldöttsége várta itthon, hogy az ország gazdasági jövőjéről tárgyaljanak, Orbán Viktor miniszterelnök csak a látogatás tízedik napján, a foci-vb után, július 15-én kora délután találkozott az IMF és az Európai Bizottság delegációjának vezetőivel.

A legérdekesebb verzióról július 20-án számolt be a sajtó. Hogy ugyanis a magyar miniszterelnök azért hagyta volna faképnél az IMF Budapesten tárgyaló delegációját, mert sürgős jelenése volt Győrben, a Videoton-Maribor meccsen. A Hírszerző szerint: „A legkülönbözőbb pletykák keringtek hétfőn a parlament folyosóján a kurtán-furcsán véget ért megbeszélésről. Egyik szerint ’üvöltözésbe fulladt a vita, és Orbán rácsapta az ajtót az IMF-re/az IMF rácsapta az ajtót Orbánra’. Egy másik szerint ’Orbán Viktor meccset akart nézni szombat délután Veszprémben, ezért hagyta ott az egészet, és onnantól Matolcsy György hívogatta mobilon, hogy meddig mehetnek el’.”

Ez a fajta otrombaság egy közepes izomzattal rendelkező kidobóemert alkalmazó klubból is meggondolás nélkül is utcára hajítja a minimális kocsmai etikettel sem rendelkező krakéreleket.

(kép: illusztráció)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!