Milliárdokból reprezentál a kormány – de ez legalább látszik rajtuk

“Jól néznek ki a legényeink, jól néznek ki… Nincs köztük kövér, az a halálom… pocakos tábornokok velünk gyalogolnának, nagyon jól nézne ki…” – kottyantotta el egy véletlenül bekapcsolódott mikrofon közelében pár éve Orbán Viktor.

S hogy milyen igaza van, ahhoz elég lenne egy tükröt vásárolnia, na persze egészalakoskodót.

Hogy Magyarország kormánya jobban teljesít, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a reprezentációra eltapsolt összeg nagyságrendekkel növekedett a 2015-ös évhez képest.

2015 első felében még csak 396,9 millió forintot költöttek a tárcák és háttérintézményeik erre a célra, alig egy év múlva, 2016 első felében viszont már jobban korgott a hasuk: 2,6 milliárdot számoltak el a borsonline.hu adatainak tükrében.

Az MSZP-s Mesterházy Attila által kikért adatokból viszont az is kiderült, hogy a múlt év második felére sem csökkent az étvágyuk: 1 milliárd 740 millió forintot fizettek ki a tárcák.

A legtöbbet Szijjártóék költötték: 828,6 milliót fél év alatt. Igaz, ennél a tárcánál a diplomáciai kiadások, például a külföldi nagykövetségeken adott fogadások nyilván jócskán növelik a költségeket: 2015-ben még csak 117 milliót adtak ki erre a külképviseletek.

A Belügyminisztérium s az alá tartozó tárcák jóllaktak közel félmilliárdból, a Nemzetgazdasági Minisztérium viszont erősen koplalt a sovánka 162,3 milliójával, bár 2015 első felében még csak 39 milliót költöttek. De Varga Mihályon legalább meg is látszik.

A Honvédelmi Minisztérium viszont megfogadta a miniszterelnöki dorgálást és nulldiétába kezdett a maga 14 milliós reprezentációs költségével.

Hiába na: (közpénzen) élni tudni kell.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!