Botka megmondta: vagy tökölődik a baloldal, és veszt, vagy nyerni akar, és dönt

A demokratikus oldal 2014 előtt megkötötte a legjobb megállapodást. Aztán utána megkötötte a még annál is jobbat. Később Gyurcsány személyén pörgött, majd a miniszterelnök kérdése volt terítéken. A legeslegjobb megállapodás pedig nem vezetett, csak a Fidesz győzelméhez. Botka László ebből nem kér.

“Egy nagyon határozott forgatókönyvet és programot tettem le az asztalra. Az elmúlt hónapokban találkoztam a demokratikus pártok vezetőivel, tehát senkit sem ért meglepetésként, hogy mit gondolok” – nyilatkozta Botka László, Szeged polgármestere az atv.hu-nak.

Kifejtette: a legnagyobb probléma az, hogy ha most összeadjuk valamennyi demokratikus, kormányváltást akaró párt támogatóinak a számát, akkor is kiderül, hogy egymillió választó hiányzik a győzelemhez.

Beszélt arról is, hogy szerinte teljesen világos, hogy ha tovább folytatódik az a politika, hogy hónapokon keresztül megy a vita, hogy ki, kivel, hogyan akar összefogni, és ki kivel nem, akkor egészen biztosan nem lehet a választói közösséget bővíteni, és ez egészen biztos, hogy nem a győzelem forgatókönyve.

Botka László kifejtette, hogy kijelentéseit azért tette, hogy minden párt gondolja át, valóban a győzelemben hisz-e. Azt javasolta, hogy próbáljanak olyan döntést hozni, ami arról szól, hogy mind országosan, mind pedig a 106 választókörzetben győzelemre esélyes egy demokratikus jelöltet tudjon állítani a baloldal 2018-ban.

Ha Botka irányelveit mind az MSZP, mind a többi demokratikus párt elfogadja, egy dolog biztossá válik: személyi kérdésekről már nem kell a nyilvánosság előtt vitázni, így minden jelölt tudni fogja, melyik körzetért felelős, és a baloldal képes lehet egységesen, produktívan dolgozni azon, hogy megfelelő számú választót győzzön meg 2018-ig, és bebizonyítsa a választóknak, hogy kormányzóképes alternatívaként képes működni.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!