Kiderült a titok: ez kerül Orbán irodáján 4000 millió forintba

Kacsalábon forgó Hoffmann Rózsa, Harrach Péter Vatikánból elcsent gyémántkelyhe vagy Rogán Antal helikoptere teljes életnagyságban? Vajon mivel töltik fel az Orbán-irodát, ami közel 4 milliárd forintba, vagyis négyezer(!) millióba kerül?

Olyan hatalmas összeget szánnak Orbán Viktor hivatalának berendezésére, amelyet még akkor is nehéz volna elkölteni, ha minden titkárnő biedermeier asztalon tartaná a számítógépét – derítette ki a csütörtökön megjelenő HVG hetilap.

Még ha kizárólag antik bútorokkal tömik tele Orbán Viktor leendő hivatalát, akkor is nehéz volna idehaza elkölteni azt a 4 milliárd forintot, amelyet a Miniszterelnökség várbeli épületének “egyedi belsőépítészeti kialakítására” adnak – áll a HVG csütörtökön megjelenő számában, amely szerint a hazai műtárgypiac kínálata olyan szűk, hogy a fényűző kormányfői palota berendezésekor alighanem elkerülhetetlen lesz Bécsben is körülnézni. Ott pedig már jóval könnyebb a költekezés, pláne, ha a kormány beszerzési megbízottai a Sotheby’s londoni aukcióin próbálják elverni az adófizetők pénzét.

Orbán ragaszkodik az eredeti darabokhoz

A realitásokat nézve azonban a 12 ezer négyzetméteres hivatal stílusos berendezése a 4 milliárd forint töredékéből is megvalósítható. A HVG forrásai szerint a hivatali helyiségeket modern bútorokkal rendezik be, csupán a miniszterelnök és a miniszterelnökséget vezető miniszter rendelkezésére álló teremsort, illetve az egykori reflektóriumban helyet kapó kormányülések helyszínéül szánt termet rendezik be antik bútorokkal.

A HVG azt is megtudta, hogy bár a múzeumi szakértők szerint a berendezéshez a replikák készítése volna a legolcsóbb és legjobb megoldás (ahogyan a Sándor-palota 2002-es felújításakor tették), a Miniszterelnökség ragaszkodik az eredeti darabokhoz. Kérdés, hogy mennyi értelme van a nemzetközi műkereskedő cégektől összevásárolt, reformkori hangulatot árasztó enteriőrök kialakításának.

Eközben egy távoli országban…

Ő José Mujica Uruguay volt elnöke. Neki így néz ki az irodája. Megfigyelhető a mögötte lévő polcokon néhány műtárgy. (Csodalámpa az Aladdinból, porcelán váza, valamiféle szobor…) Ha Mujica ennyire urizál, miért kellene Orbánnak szerénykednie? Vegyük fel a nemzetközi versenyt!

Mujica

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!