Papcsáknak akkora mákja volt, hogy ha teát főznénk belőle, megbódulnánk

Kép forrása: Origo.hu

Papcsák Ferencről nyugodt szívvel elmondható, hogy ért az állami vagyonkezeléshez. Vezérszónoka és védelmezője volt annak az állami vagyonról szóló törvénymódosításnak, amely a következő “érdekességet” teszi lehetővé a kormánynak:

[Az állami vagyon használatba adásakor és értékesítésekor mellőzhető a versenyeztetés, ha:] „társadalom-, fejlesztéspolitikai vagy egyéb szempontok szerinti közérdekű cél érdekében az adott ügylet megvalósítása kiemelten indokolt”

Sajnálatos módon az elszámoltatásért felelős ügyvéd úr “barátait” már két esetben is elítélte a bíróság:

1. 2004-ben a bíróság jogerősen felfüggesztett börtönre és pénzbüntetésre ítélte a volt baktalórántházi alpolgármestert, a Papcsák körzetében a 2002-es választásokon lezajlott választási csalás miatt. Ugyanis hangfelvétel bizonyította, hogy szavazatvásárlás történt Papcsák Ferenc javára. Az eset után az MSZP felszólítása ellenére Papcsák nem mondott le a mandátumáról. 2006-ban mindenesetre leszavazták a körzet választói.

2. 2003-ban Papcsák Ferenc ellen magánokirat-hamisítás vétsége miatt indult büntetőeljárás, mert a gyanú szerint a fideszes képviselő ügyvédi irodája az Orbán-kormány informatikai államtitkárságától 240 millió forint értékben jogi tanácsadásra és jogszabály-előkészítésre kapott megbízást, ám az Informatikai Kormánybiztosságnak (IKB) benyújtott, teljesítést igazoló jegyzőkönyvekben valótlanul olyan ügyvédek és ügyvédjelöltek munkavégzését is feltüntette, akik munkát nem végeztek. Papcsákot végül felmentették, két társát, Sík Zoltánt, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát és Ormos Zoltán ügyvédet 100 ezer, illetve 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtották.

A Fidesz közleménye szerint a Fővárosi Bíróság szeptember 5-i végzésében az elsőfokú bíróság Papcsák Ferenc felmentő ítéletét jóváhagyta, azaz jogerősen felmentette. Ugyanakkor a Fővárosi Bíróságon azt közölték: Papcsák Ferenc vonatkozásában az elsőfokú, felmentő ítélet ellen az első fokon eljárt ügyész bűnösség megállapítása és büntetés kiszabása érdekében bejelentett fellebbezését a másodfokon eljárt Fővárosi Főügyészség visszavonta. Így, törvényes vád hiányában a másodfokon eljárt Fővárosi Bíróság már nem is vizsgálhatta érdemben Papcsák Ferenc bűnösségét. Csupán megállapította, hogy az elsőfokú ítélet Papcsák Ferencet illetően fellebbezések hiányában jogerős.

Ezt hívják mifelénk úgy, hogy: mákos rétest evett…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!