Jó hír a KDNP-nek: okostelefonnal nyerhetnek feloldozást a politikusok

Mivel a katolikusok szerint a gyónás szentsége fontos, hiszen mindenki bűnbe esik, és ahhoz, hogy tettét megbánja, paphoz kell fordulnia, vélhetjük, hogy Semjén Zsolt, Harrach Péter vagy akár Rétvári Bence is ezt teszi ilyenkor. Azt nem tudhatjuk, milyen gyakran vétkeznek az említett képviselők, de kiindulva némely nyilatkozatukból, és ismerve működésüket, vélhetjük, hogy szinte minden pillanatban.

Nekik találták ki a “Confesor Go” nevű alkalmazást!

A Ricardo Latorre atya által kifejlesztett app azonban ugyanúgy működik, mint a közösségi megosztáson alapuló magán-személyszállító szolgáltatás, az Uber. Az okostelefon a GPS-jeladója segítségével meghatározza a felhasználó helyét, majd bejelöli azokat az applikációba bejelentkezett közeli papokat, akik hajlandók gyorsan meghallgatni és feloldozni a bűnös lelket – foglalta össze az applikáció lényegét a HVG.

A Confesor Go közli az „ügyeletes atya” nevét, életkorát és azt, hogy mikor szentelték fel, egyszersmind azt is elárulja, milyen útvonalon érhető el a legrövidebb idő alatt. Még csak nem is kell feltétlenül elmenni a legközelebbi templomig. Az alkalmazás lehetőséget ad arra, hogy – ha a pap elég rugalmas – a gyónásra közterületen, akár egy parkban is sort keríthessenek. Aki pedig esetleg nem lenne pontosan tisztában azzal, milyen súlyú bűnt követett el, a Confesor Go felületén gyorsan átfuthatja a tízparancsolatot is.

Az alkalmazás használata ingyenes, és Spanyolországban már több mint száz katolikus pap közül lehet választani. A béta-verziót több ezren letöltötték. Bár még Magyarországon nem elérhető, reméljük, nemsokára már a KDNP-s politikusok is használni tudják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!