Elválik a Vona a májtól

Akaratlanul (?) is viszi az év végi politikai show-t a Jobbik.

Amint arról lapunk is beszámolt, az idén december 24-ére eső szenteste és hanuka alkalmából köszöntötték politikusaink a hazai egyházi szervezeteket, többek között a Jobbik az EMIH-et. Ez utóbbi vezetője, Köves Slomó mértéktartó tisztelettel, de visszautasította Vonáék jókivánságait, mondván: álságos szavaival ott népszerűsködjön, ahol eddig is „a sötétséget terjesztette”.

A Jobbik elnöke mindezt persze nem hagyta válasz nélkül és értetlenségének adott hangot, állítva: pártja már kinőtt a „zsidózós” kamaszkorból, mintha az antiszemita kirohanásaik nem jelentenének többet, mint korai közéleti magömlés. Magyarán: az antiszemitizmus kinőhető, nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbsétálni a Duna-partról.

vonagárda

A Jobbik néppártosodása során számtalanszor nyilvánosan elmondtam, és többször bizonyítottam is, hogy a politikai közösségünk kilépett a felelőtlen és sokszor tékozló kamaszkorból, és átlépett a felelős és építkező felnőttkorba” – intézte el ifjúkori botlásait ártatlan vizslaszemekkel Vona.

Ez a szemforgató irányváltás, ami kísértetiesen hasonlít a korai vonzóan nyers és szemtelen, liberális lendületű Fidesz keresztény-konzervatív bástyává bukfencezett metamorfózisára, a Jobbikon belül váratlan szakadárlázadást idézett elő.

vecsesijobbikA vecsési tagszervezetük a jelek szerint még nem nőtt ki a zsidózós pubertásból – vagy nem szóltak nekik, hogy hallo-hallo, felnövőben – na és persze feljövőben – vagyunk. „A vecsési JOBBIK NEM üdvözli a zsidóságot a hanuka (vagy mi a f…sz) alkalmából! Ha valakinek mégis ilyen eszement ötlete támadna, attól szervezetünk elhatárolódik!” – írták rögvest a közösségi oldalukon.

Vona elhatárolódott az elhatárolódóktól, azonnal lenyilatkozva, hogy „…Elfogadhatatlan ez a reakció s aki ilyet tesz, annak nincs helye a pártban”.

Mi identitásunkban és lojalitásunkban a párt és vezetése felé a régiek vagyunk. Mert nemSzabó Attila értünk egyet azzal, hogy Vona Gábor századszorra is békejobbot nyújt a zsidóságnak, amire rendre arcul köpés a válasz. Egy igazi harcos csak egyszer nyújt békejobbot” – volt a vecsésiek eddig is ismert jobbikos álláspontja a válasz. Meglehet másnapra kijózanodtak, mert az Origonak Szabó Attila (képünkön) vecsési jobbikos képviselő már úgy nyilatkozott, hogy a pártvezetésnek ezzel az egy gesztusával nem értenek egyet, amúgy teljes mértékben lojálisak a párttal és a pártelnökkel. Sőt, készek meghalni Vona Gáborért.

Nocsak.

Ez a röpke, ám éles indulatokat megmozgató „áldott, békés” oroszrulett két dolgot feltételezhet. Vonáék ügyesen és cinikusan tesztelik a párt terhelhetőségét a múltat végképp eltörlendő igyekezetük eredményességét illetően. S e szándék tudatos eleme volt a hanukai üdvözlet, valamint az arra érkező reakciók mind a párton kívülről s ami fontosabb, a tagságon belülről, amiből lemérhető, hol kell sebészi pontossággal (ki)metszeni az egészséges néppártosodássá gyógyulás reményében.

A másik verzió, hogy Vona gyökeresen megváltozott s bár kezdeti antiszemita, rasszista tudatmódosulásáért a mai napig nem kért bocsánatot nyilvánosan, de mindezt meggyónta szenteste a helyi plébánián, majd hanukai üdvözletet küldött mindenhova, hazament, lefeküdt s álmában két macska volt.

(nyitókép: 24.hu)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!