A magyarok kiegészítik Orbán Viktort

Az ünnepekre időzített egész oldalas interjú jelent meg a miniszterelnökkel a Fejér megyei Hírlapban.

Az ügy több aspektusból is érdekes, mivel a valószínűleg jó előre elkészült interjút valaki, vagy valakik kiegészítették olyan félmondatokkal, amit a miniszterelnök nem mondott ki, mondhatjuk úgy is, hogy Orbánt, az újság szerkesztőit, és az olvasókat egyaránt

megtrollkodta* egy troll.

(*Trollkodik (ige) „Sok résztvevős virtuális kommunikációban (például internetes fórumon, közösségi oldalon) szándékosan zavart kelt, heves reakciókat provokál ki a beszélgetőkből.)

 

A nyilatkozat a magyar népléleknek szólt, annak a magyar népléleknek, aki egy családi ünnepen izzadtan kapcsolgatja a tévét – hátha akad valami más, amit nézhet, majd a szokásos karácsonyi menü fölé hajolva infarktus-közeli állapotba eszi magát degeszre.

Csakhogy! A magyar néplélek is interaktív, legalábbis ha azt nézzük, hogy túlhaladt az egyirányú kommunikáción, túlhaladt azon, hogy valakik által megírt léleksimogatót fogad be egy miniszterelnöki interjú keretein belül, inkább fogja és beleépül egyenesen a léleksimogatás céljából létrejött interjúba, és ott félmondatokká alakul át – saját szórakoztatására.

Lehet, hogy sok volt a vörösbor és a halászlé, de röviden csak azt akartam ezzel mondani, hogy Orbán interjújába belecsempészett félmondatok a nagy nyilvánosság számára tökéletesen érthető üzenetek, fejben sokan egészítik ki a mondanivalóját – ha tetszik, ha nem – elég gyakran.

Így lehet, hogy egy ember, egy névtelen valaki mászott bele és trollkodta szét az interjút, de más aspektusból az az egy ember egy személyben több millió magyar csak fejben létező kiegészítéseit biggyesztette oda (az odabiggyesztés nagybetűvel szedve). Például;

„… mi kikértük az emberek véleményét, BÁR NEM ÉRDEKELT MINKET”

„… és az ápolónők bérét 2017-ben és 2018-ban is folyamatosan emeljük. A KÓRHÁZI HULLÁK SZÁMA IS EMELKEDIK.”

„A korrupciós vád mint politikai lejárató eszköz teljes mértékben megszokottá vált. MI IS HASZNÁLJUK.”

A teljes interjú itt olvasható amúgy.

Az újság – lassan már nem is kell kitérni ilyenekre – kormánypárti lap, a kiadvány ahhoz a lapcsaládhoz származik, amit a Népszabadság bedöntésével ragadott magához az elnyomott jobboldali véleménykisebbség. A konszern élén – ez sem hír – Mészáros Lőrinc áll, akinek nem lennénk a helyében, hogy ilyen karácsonyi ajándékkal sikerült megörvendeztetnie szerettét.

A vizsgálat elindult, mindenki feszült érdeklődéssel várja, hogy ki a tettes, és mivel az év ezen időszakában, amikor az átlag hírfogyasztó töltöttkáposzta-mámorban hunyorog valami 10 éves karácsonyos-családos blőd filmre, akkor azért mindennek súlya van.

A vizsgálat során várhatóan fény derül arra, ki volt az, aki meg merészelte hekkelni Mészáros Lőrinc lapját – de erre még várnunk kell pár napot.

De kanyarodjunk el egy kicsit! Fenti videó teljes megnézését egyébként kifejezetten indokoltnak tartjuk (itt elérhető), ugyanis jól megfigyelhető benne az, hogy mi lesz a teljesen átlagos képességekkel rendelkező átlagemberből ha az lesz belőle – ami. Vagyis egy kifutó, egy stróman. Vegyünk néhány példát.

Mészáros mára már nem átlagember. Földbirtokos, cégbirodalmon ülő cégvezér, offshore-lovag, médiacézár, és gázszerelő.

Ezek mellett hebeg-habog, nagyjából tisztában van azokkal a kommunikációs panelekkel, amiket el kell mondaniuk, de mivel alapvetően ő nem egy mainstream politikus figura, nem kondicionálták erre a feladatra, így csak tőmondatokat ismételget. Érződik a mondandóján, hogy bizonyos láthatatlan falak közé van szorítva – nem mondhat ki dolgokat, mert azok központilag le vannak tiltva.

(Logikailag; Mivel én jóba’ vagyok xy-nal, ezért nem tudom mi történt vele.)

Mivel nem egy gyakorlott és rafinált feltörekvő Fideszes, mint például Lázár János, aki egy stand-up komikus vagy egy fehér repper improvizációs készségeivel van megáldva, amit hosszú évek alatt csiszolt tökéletesre – ezért nyilatkozataiban már-már olyan infantilis, hogy az néha már szánni való, és az ember úgy érzi, legszívesebben elzavarná az őt faggató újságírót.

 

Nem a szavak embere na, ő inkább a tetteké, de zárjuk is mert ez már a nézőnek kínos.

Több kultúra kell. Meg legyen tánc. Ismerős?

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!