Nagy bajban vannak Orbánék – egy teljes napra leállítják mindenütt az internetet

A Fideszhez köthető médiabirodalom nem mellőzi az álhíreket, és sokszor olyasmit is leír, ami vagy egy légből kapott fantazmagória, vagy éppen segít a politikai ellenfelek karakterrombolásában. Ugyanez igaz a kattintáshajhász Minden egyben blogra vagy éppen az orosz célokért működő propagandaoldalakra, mint a Napi Migráns, Meteon és társai. Ez a gyakorlat azonban hamarosan meg fog szűnni, ugyanis mind a Facebook, mind a legnagyobb site-ok bekeményítenek.

“2017-ben szinte biztosan jönni fog a meglepetés és a Föld egyes részein 24 órára lekapcsolják majd a világhálót” – véli James Carder, az IT-biztonsággal foglalkozó LogRhythm egyik vezetője. A hírről a napi.hu adott információt, így mielőtt bárki kételkedne annak bizonyosságában, hozzátehetjük, hogy hiteles weboldalról van szó…

Az állítás nemcsak minket, de a Business Insidert is meglepte, ezért megkeresték a szakembert, hogy magyarázza meg jobban kijelentését.

Nos, Carder szerint nincs semmi meglepő az állításban, hiszen már idén is lehetett látni, hogy próbálkoznak a bűnözők. Jó példa erre amikor a Twittert és a Spotify-t is elérhetetlenné tették néhány órára. “Ezek csak tesztek voltak” – mondja a LogRhythm alelnöke.

“Nem nehéz elképzelni azt, hogyha valaki képes volt ilyen nagy oldalakat, illetve az USA internetének egy részét pár órára kilőni, akkor az képes lehet sokkal nagyobb hatású lépésekre is” – ütötte tovább a vasat Carder.

Szerinte nem csak ez lesz az egyetlen változás: a jövőben sokkal nagyobb gondot okoznak majd a hamis hírek a neten, sőt, ez a probléma már a kisebb médiavállalkozások mellett az olyan óriásokat is érinteni fogja, mint a CNN vagy a Fox News. A befolyásoló hatalom ugyanis eltolódik tőlük a kisebb szájtok felé, amire ők a hírek nagyobb kontrollálásával fognak válaszolni – pont úgy, ahogy a Facebook teszi az amerikai elnökválasztás után.

Könnyen lehet, hogy Orbán Viktor és csapata már nem tud megrendelni Spéder-riportokat, hiszen azok elkészültét követően a Facebook blokkolja majd a megjelenítésüket. Habony Árpádnak is vissza kell fognia magát, mivel hiába a printelt sajtó, az online világ mostanra kikerülhetetlen, ezért vagy felveszi a versenyt tisztességes küzdelemmel a médiapiacon, vagy megy a süllyesztőbe…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!