Botrány a mentőknél az M3-as baleset szakmai hibái miatt

Mezõkövesd, 2016. december 18. Összetört jármûvek 2016. december 18-án kora hajnalban az M3-as autópályán a Miskolc felé vezetõ oldalon, a Mezõkeresztes és Mezõkövesd közötti részen, ahol az elsõdleges adatok szerint hárman meghaltak egy buszbalesetben. A már felborult jármûnek több autó is nekirohant, ketten súlyosan, huszonhárman pedig könnyebben sérültek meg. MTI Fotó: Vajda János

Az Országos Mentőszolgálat megbízott főigazgatója hétfőn azonnali hatállyal visszavonta dr. Pápai György, az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Régió regionális igazgatójának a vezetői megbízatását és ugyanekkor felfüggesztette a további munkavégzés alól Észak-magyarországi Régió regionális igazgatót, dr. Breitenbach Gézát – hivatkozik belső információira a rontgen.reblog szerzője.

Míg Pápai megbízatását indoklás nélkül vonta vissza, addig Breintebach kénytelen lesz menesztése előtt egy fegyelmi vizsgálattal is szembenézni.

Az oldal szakmai információi szerint, bár Breitenbach Géza volt az első orvos a nemrég az M3-as autópályán történt több halálos áldozatot is követelt baleset helyszínén, sem a betegellátásba, sem a kárhelyparancsnoki teendők ellátásba nem kapcsolódott be, holott mindkét feladat igényelhette volna a szakorvosi beavatkozást.

A főigazgatónak valószínűleg abból lehetett elege, hogy a mentőszolgálat felsővezetőinek nagy része több, mint tíz éve dolgozik vezetői beosztásban, és áldásos tevékenységük eredményeként érte el a szolgálat azt a mélypontot, ami egy éve még jellemezte a szervezetet.

Az elmúlt tíz év alatt kiépültek helyi kiskirályságok és a régióvezetők uralják azokat – az egyébként fizetős – mellékállásokat is, amelyek  egészen tisztességes bevételeket jelenthetnek. Ilyen például a Magyar Vöröskereszt összefonódása az Országos Mentőszolgálattal – állítja a rontgen.reblog.hu.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!