Egy háború előjele? Rálőttek az orosz nagykövetre Törökországban!

A BBC a török médiára hivatkozva írja, hogy rálőttek a törökországi orosz nagykövetre Ankarában. Andrej Karlov egy fotókiállításon tartott beszédet, amikor hátba lőtték, az állapota súlyos, kórházba szállították.

A támadásnak több sérültje is van. A helyszíni beszámolók szerint a fegyveres elbarikádozta magát az épületben, és jelenleg is tart a tűzpárbaj. A Hürriyet twitterére egy fotó is felkerült a támadás utáni pillanatokról. A lap szerint a támadó a szíriai Aleppóról beszélt, majd kiküldte az embereket a teremből. (Forrás: Index.hu)

A hírportál úgy ír Aleppóról: felháborodás, értetlenség és tanácstalanság árhulláma hömpölygött végig a közösségi felületeken a város utolsó napjaiban. A felháborodás az ártatlanok szenvedése miatt horgadt fel; az értetlenség annak szólt, hogyan lehetséges, hogy a Nyugat ölbe tett kézzel nézte végig az egy éve tartó pusztítást, a tanácstalanság pedig amiatt fogta el az embereket, mert valójában senki nem tudja, pontosan kiknek és mit kéne tennie a szíriai békéhez.

És az is bizonytalan, hogy Aszad győzelme öt és fél elpazarolt év, ötszázezer halott, egymillió sebesült és tizenegymillió menekült után vajon már a vég kezdete, vagy csak az eddigieknél is nagyobb szörnyűségek beharangozója? Sajnos inkább ez utóbbi, hiszen
egyetlen háborús okot sem sikerült megszüntetni, és egyetlen háborús felet sem sikerült kiiktatni.

 

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!