Értem én, hogy Kálmán Olga, de hogy kerül oda?

Megmondom őszintén, hogy ha néztem is az ATV-t, akkor javarészt – néha még önszántanból is – az Egyenes beszéd Kálmán Olgával című műsor miatt tettem így. A műsort többnyire ismerjük, kb. annyiból állt, hogy a napi, heti aktuális közéleti, és főleg politikai események szereplőit leültették egy nagy asztalhoz, ahol egy bizonyos témáról kérdezte őket Olga, a vendég pedig válaszolt. Ennyi.

Nem volt ebben semmi extra, a nyugati demokráciákban kifejezetten megszokott, hogy ilyen jellegű beszélgetős műsorokba elhívnak például egy közpénzből élő politikust, az el is megy oda – és néhány percig (kapaszkodjanak meg!)

kérdéseket

kap, melyekre aztán vagy válaszol, vagy nem, de legalább számot ad tevékenységéről.

Volt ilyen műsor az M1-en, a TV2-n, az RTL klubon is, sőt régen a HírTV-n is, de aztán teltek-múltak az évek, és először nem igazán akartak megjelenni a kormányra jutó fideszes politikusok – vagy ha meg is jelentek, nem mondtak semmit – majd az összes többi csatornán, az összes többi beszélgetős műsor lesilányult egy “ki tud jobban alákérdezni a hatalomnak?” című vergődésbe. Nem ok nélkül.

Fogd a pénzt és kuss

Az új médiatörvénnyel, reklámadóval mindent és mindenkit letaroltak. Mivel kellett a pénz – amelyik médium nem akarta lehúzni a rolót, nagyot nyelt, és inkább nem “bántotta” a hatalmat, a milliókat elérő esti híradók búbos-tapírbébi fétisben hemperegtek – pedig közben olyan dolgok történtek, amik senkit nem érdekeltek – törvényessé tette a Fidesz az ország leuralását, kifosztását.

A közmédiát kivéreztették, lényegében megszűnt az ESTE, a Szólás Szabadsága c. műsor, a Pulitzer-díjas újságírók helyére beültették az Obersovszky Péter nevű alákérdező-ikont, aki személyével és szakmaiságával(?) előrevetítette azt, hogy mi vár a médiára. Lényegében a Fidesz szócsövévé vált a közmédia, ahol egy kormánypárti politikusra történő megjelenésre 0,0001 ellenzéki jutott adásban – viszont cserébe kapott a magyar internet nagyon sok szórakoztató jelenetet a 80 milliárdból összetákolt M1 műsorokból készült válogatásból, sőt új stílust is teremtett közmédia-remake-et.

Közmédia-remake : videók a youtube-on, amik olyanok, mintha a közmédiát nézné az ember, gyakran humoros, bár mivel a közmédia önmaga paródiája, ezért azt nehéz felülmúlni, viccet csinálni belőle.

Liberális média, mi?

2012-t írtunk, A HírTV ekkor még gyárilag Fideszes, a TV2 pedig még Vajnátlan volt. Nem volt 8, 9 közmédia-csatorna, “lehetett liberális médiázni”, mert akadt olyan tévé és olyan újság is, ami még nem a fiúké volt.

Az RTL német tulajdonosai – nem jófejségből – azért mert a kormány fingatni kezdte őket, olyanná tették az RTL-híradót, amilyennek lennie kell kb: egy kereskedelmi tévé híradójának – néha kemény, és a hatalomnak kellemetlen témákat sorakoztattak fel úgy, hogy a tapírbébik is megmaradtak, így a Fidesz pechjére a zemberek meg is nézték ezeket.

2014 tavaszán a “G-day” óta azonban a Simicska-féle médiabirodalom – Ami a Habony Árpád és Andy Vajna médiabirodalmához képest, hogy is mondjam, lófasz volt – paradigmaváltáson ment át, elkezdték bántani a hatalmat, elkezdtek “független újságíróként” viselkedni, ma meg már ott tartunk, hogy ugyanazok az arcok “mészároslőrinceznek”, akik pár éve még “kommunistáztak”. Hát nem csodálatos dolog ez?

Ahogy teltek az évek, büdös lett az ATV is. Pár hónapja pont Friderikusz Sándor rántotta le a keresztvizet az indexnek adott interjúban a baloldal csatornájaként aposztrofált ATV-ről, azzal, hogy az ATV vezetését ellátó tulajdonos, Németh Szilárd, és apja, a Hit Gyülekezetét vezető Németh Sándor irányítják a csatornát, (utóbbi így megtarthatta egyháza adómentes státuszát plusz) kap állami hirdetéseket is, cserébe megmarad az ATV és néha úgy ugrál, ahogy fentről leszólnak neki – akár megoszt a baloldalon is, ha kell.

Balról előz a HírTv

Bár ma már nem újdonság, hogy baloldaliak HírTV-t néznek, de valószínű, hogy a baloldal fáklyás hajójaként hasító Kálmán Olga műsora, amint átkanyarodik a HírTV-re, új fejezetet nyit a médiában.

Egyrészt egyértelműen a baloldalhoz kötött tartalom jelenik meg a baloldalisággal korábban nehezen vádolható HírTv-n, másrészt beindulhat a verseny a tetemes mennyiségű baloldali vagy balra nyitott nézők iránt, ugyanis valószínű, hogy az ATV, aki elveszti húzóarcának számító Kálmánt, nem akar majd lemaradni a versenyben, így mi, magyarok mindenképp nyerhetünk még egy baloldali műsort, ha már tévét nem is.

Nyugi, baloldali hír- és médiatúlsúlyt még akkor is nehéz lesz vizionálni, ha már egyszerre két csatornán lesz elérhető egy-egy látszólag nem a Fidesz székházból vezérelt műsor.

Facepalm nem volt :D
Facepalm nem volt 😀

Bár állítólag az Egyenes Beszéd c. műsor marad, csak Kálmán Olga megy, a helyébe lépőnek fel van adva a lecke, a HírTV-n februártól érkező műsorvezető-asszony pedig valamilyen, a csatornán eddig nem létező tartalmat fog előállítani.

Jobboldali újságírók szemét természetesen elsősorban az szúrja, hogy Kálmán állítólag havi 4 milliót fog bezsebelni, mellyel messze a legjobban fizetett kollégájuk lesz – legalábbis a kormánypárti Magyar Idők erről írt.

Az pedig, hogy mennyi pénzt keres egy műsorvezető, aki egy órás műsorával egy csatorna egész napos nézettségét generálni képes – amíg nem közpénzből megy, legyen az ő dolga.

Simicska <3 Kálmán

A napokban a Class FM-től Andy Vajnához áttért Sebestyén Balázs és Morning Show csapata jó példa arra, hogy lehet nyugodtan szidni, kifigurázni a jobboldali médiacsászárokat, sőt, ha kitartóan emlegetik őket, előbb-utóbb óvó-ölelő karjaikban találja magát az ember már másnap, és a legszebb kádári hagyományokhoz híven a hatalom közvetlen körébe tartozó “szelepként” működhet tovább. Mert a nép szereti ha neki kedves alakok szidják az urait, ha úgy tetszik, Hofi Géza nyomdokain.

Mivel úgy látszik, ez már bejáratott módi, feltesszük a kérdést, hogy: Hányszor érdemes a szánkra venni a médiacézárok nevét, ahhoz, hogy munkát adjanak nekünk?

Sajnáljuk, de csak képzeletbeli számlálónk van arról, hogy Simicska Lajos neve hányszor hangozhatott el a műsorban, de ha 2015. február 6-a (G-day) óta eltelt 476 munkanap, minden nap lement egy-egy egyenes beszéd – és műsoronként csak egyszer mondták ki, (és nem számolom, hogy adásonként kétszer, háromszor is kimondták) hogy Simics, Simicska, stb. akkor nettó

476 alkalommal Simicskáztak Kálmán Olgánál

(Kampókéz nevét elég háromszor a tükörbe kimondani, és megjelenik, Lajos kicsit bécsi tempósabban kezeli, de megjön.)

Balázsék 2016. október 26-án hivatalossá vált döntéssel tudták meg, hogy megszűnik a Class FM országos frekvenciája, és december 2-án vált közismertté a döntés, hogy Andy Vajna-féle Rádió1-en folytatják, így a Morning Showban, ha csak adásonként egy alkalommal mondták ki a nevét (Andy, Mr. Funky, stb.) akkor az eltelt 27 munkanap alatt nettó

27 alkalommal Andyvajnáztak Simicskánál.

Egyébként arról, hogy miért hagyja ott az ATV-t Kálmán Olga még nem számolt be, de állítólag békés válás volt. Szóval tanulság fenn, folytatás később, februártól meg Kálmán Olga a Hírtv-n!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!