Furcsa dolog történik Sebestyén Balázsék műsora körül…

Mint az köztudott, Sebestyén Balázsék aláírták a szerződésüket az Andy Vajnához köthető csatornához, azzal a feltétellel, hogy a vén szivar nem szól bele a szerkesztésbe, és kézi vezérlés nélkül engedi sugározni a műsort. Balázsék ezt komolyan vették.

Sebestyén Balázsék már az első napjukon is parodizálták Andy Vajnát a Reggeli Show-ban, és azóta is ezt teszik, ezen kívül Vajna Timi fánkjai is gyakran kerülnek szóba, de Andy Vajna nem bánja mindezt. „Egyáltalán nem sértődöm meg Balázsék viccein, ezek a poénkodások bőven beleférnek egy ilyen reggeli műsorba. Úgy gondolom, hogy nagyon jó az, amit csinálnak, én szeretem őket hallgatni. Biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeresek lesznek a Rádió1-en” – nyilatkozta a Blikknek Andy Vajna.

„Többek között az volt a feltétele a Rádió 1-gyel kötött megállapodásnak, hogy megmaradjon a teljes szerkesztői szabadságunk” – mondta el Sebestyén Balázs ezzel kapcsolatban.

Mégis különös, hogy rögtön az első műsorokban kerül szóba a fánkozó és Vajna, amikor mindenki Balázsékra figyel. Ha egyáltalán nem akarunk rosszmájúak lenni, de nyitottak arra, hogy a média olykor-olykor manipulálásra hajlamos, feltehetjük a kérdést: mi van, ha ez az egész színjáték? Csak azért történik, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy valóban nincs kézi vezérlés, a későbbiekben azonban kimondatlanul is, de Balázsék tudják, hogy kerülni kell a politikát.

Mielőtt bármit is gondolunk az esetről, le kell szögezni, hogy a Morning show a lakosság nagy része számára szimpatikussá tette Balázsékat. Azt is mondhatjuk, hogy ez a műsor véleményformáló státuszt adott a műsorvezetőnek. Egy véleményformáló pedig kifejezetten veszélyes lehet a hatalomra. Andy Vajnának tehát (elméletben) az is megérné, ha Balázsék kerülnék a politikai témákat, nincs is szükség arra, hogy Fidesz-propagandát toljanak. Egyszerűen “fogják be a szájukat.”

Persze, az is lehet, hogy Andy Vajna csak egy jó műsort akar, amit sokan hallgatnak, cserébe szabad kezet adott a műsorvezetőknek…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!