Átb…ták a nyugdíjasokat Orbánék az utolsó napon

Nem kicsit. Nagyon.

Nem történt törvénymódosítás az országgyűlés utolsó napján sem a beígért nyugdíjemelés biztosítása érdekében – Orbánék szemrebbenés nélkül átverték a nyugdíjasokat. A polgármesteri fizetések államtitkári szinthez történő igazítását persze nem felejtették el.

Mert mi is történt e héten az utolsó törvényhozási napokban..?

Miközben a héten lezavart utolsó országgyűlési döntéshozói nagyüzem eredményei leginkább Áder János „lekeveréséről” és Matolcsy adventi tahóságától zengett, valahogy elsikkadt egy elég fontos tény: Orbánék átverték a nyugdíjasokat a hetek-hónapok óta kampányolt nyugdíjemeléssel.

Miközben ötpárti konszenzus bólintott arra az örvendetes tényre, hogy a polgármesteri fizetéseket igyekeznek minél inkább az államtitkári juttatásokéhoz tolni, az valahogy nem tűnt fel az ellenzéknek sem, hogy

nem történt sem törvényi, sem jogszabály-módosítás a nyugdíjemeléssel kapcsolatban.

Halló, jóreggelt, a parlament legközelebb csak februárban ül össze, bármilyen döntés, ha egyáltalán, csak akkor születhet, mely döntés gyakorlati kivitelezése minimum márciusra számolható, de – ismerve a fénysebességgel száguldó magyar bürokráciát – valószínűbb, hogy április.

orsos_evaBármely oldali politikusaink bulldogtermészetére jellemző, hogy mindez lényegében véletlenül derült ki egy interjúból, amiben Hegyesiné Orsós Éva nyilatkozott nem kis megrökönyödéssel a kapitális átverésről.

Az Életet az éveknek országos nyugdíjas szövetség vezetője, becsületére legyen mondva, józan racionalitással hívta fel a közvélemény figyelmét arra a TÉNYRE, hogy az országgyűlésben elmaradt a január-februártól aktuális, még a 2,3 százalékosra tervezett infláció mértékét sem követő, nagy kegyesen elhatározott 1,6 százalékos nyugdíjemelés törvénybe iktatása, illetve jogszabály-módosításáról szóló döntés.

Ez azt jelenti, hogy NEM kapnak emelt nyugdíjat nagy valószínűséggel legalább három hónapig az érintettek. Ez „mindössze” abból a szempontból nem lényegtelen, mivel tél, hó s fagy stb. nagyjából márciusig van s bizony bármilyen plusz ilyenkor lenne a legégetőbb, a téli hónapokra.

Na ez most elmarad. S ki tudja meddig. S ki tudja, honnan és miből pótolják a visszamenőleges kifizetést a 2,3 millió érintettnek.

Nos, ez az a nagy ajándék, amivel Orbán megkínálta szokásos faluvégi handabandázásával a nyugdíjasok millióit.

Ezt a számlát nyugdíjasaink részéről 2018 tavaszán kellene kiegyenlíteni. Addig legyen kölcsönbe’, egye fene.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!