Dúró Dóra spirituális mágiával próbálja erősíteni a Jobbikot

Novák Előd határőr lett, felesége, Dúró Dóra pedig lemondott a Jobbik frakcióvezető-helyettesi posztjáról, hogy minden erejével a pártja értelmiségi holdudvarának építésén tudjon dolgozni.

Újságírói kérdésekre, miszerint kikre számít a holdudvarban kitérő választ adott, és nem szeretett volna megnevezni senkit. Ezt azzal indokolta, hogy a holdudvar tagjai félnek a Habony-féle karakterrombolástól.

Különös, hogy a politikus beszámolója szerint színművészek és olimpiai érmes sportolók is részei a jobbikos értelmiségi körnek. Akárhogy nézzük, egy színész az előadásaival, arcával erősíthet egy pártot, míg az olimpikon szintén megjelenésével segítheti annak előrehaladását. Ha azonban ők egy szakmai kerekasztal tanácsadóiként vannak jelen, aligha számíthat támogatottság-növekedésre a párt. Éppen ezért valószínűbb az a forgatókönyv, hogy Dúró Dóra nem mond igazat. Minden bizonnyal a párt imázsába beletartozik, hogy az alakuláskor szélsőségesebb irányzatot képviselő arcok eltűnjenek, így lehetett, hogy a Novák-Dúró párost kivették a képből. (Mivel nem volt különösebb felháborodás, mint Bertha Szilvia esetében, aki valódi, kőkemény szélsőséges pártot akart inkább alapítani, vélhetően papíron tényleg holdudvarépítés folyik.)

A másik lehetőség, hogy Dúró Dóra elkezdett érdeklődni az ezotéria iránt, és a szellemi holdudvar valóban szellemekből áll. Olyan elhunyt közéleti szereplőkből, akik a túlvilágról segítik a párt munkáját, emiatt pedig nem vállalják arcukat.

A legújabb felmérések szerint a Jobbik szavazói sokkal elfogadóbbak a melegekkel szemben, mint a Fidesz támogatók. A párt táborának 34%-a engedélyezné a melegházasságot, 43%-uk pedig támogatná a melegek örökbefogadáshoz való jogát. Nagyon fontos, hogy észrevegyük, ez már nem ugyanaz a szavazói réteg, ami hat éve bejuttatta a Jobbikot a parlamentbe. Az adatok egyértelműen mutatják, hogy nem a régi motorosok hozzáállása változott meg, hanem egyre több liberális gondolkodású ember is Vona Gábor politikáját támogatja.

A támogatók többsége tehát már nem buzizásra vágyik, hanem olyan üzenetekre, amelyek azt közvetítik: a Jobbik képes 2018-ban választást nyerni, és nem az üres, keménynek tűnő jelszavak mentén politizál. Nem csoda, hogy ebbe a képbe Dúró Dóra nem fért már bele.

Egy pillanatig se legyen kétségünk afelől, hogy ha egyszer ez a párt kormányra kerül, nem tér vissza “régi” eszméihez, mert az elpuhulás nem más, mint populizmus. A mélyben ugyanúgy a gyűlölet az úr…

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!