A miskolci fideszes polgármester suttyósága mindent visz

Kriza Ákos Miskolc fideszes polgármestere biztosan nagyon szereti a csapd le csacsi nevű játékot, esetleg a piros pacsit, ugyanis a reflexekre különösen érzékeny.

Megnyitotta a képviselői vitát, 2 másodpercet követően lezárta, majd leszúrta a közgyűlés tagjait, hogy nem dolgoznak, mivel nem jelezték felszólalási szándékukat.

Az év suttyója

„Amikor megnyitom a vitát, egy név sem volt a monitoron, akkor mire várjak, tisztelt képviselőtársaim? Tisztelt képviselőtársaim! Miért ülünk itt? Hogy dolgozzunk! Amikor a vita megnyitásakor senki nem nyom gombot, akkor mire várjak? Vagy beszéljek én, önök helyett?” – Ezzel a demagóg szöveggel osztotta ki a méltatlankodó ellenzéki képviselőket dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az önkormányzat decemberi közgyűlésén, csütörtökön – számolt be az esetről az eszon.

Aki csak ezt hallja, még hajlamos is lenne igazat adni a méltatlankodó polgármesternek, elvégre nyilván nem érdemes hosszú perceket várni arra, hogy van-e hozzászóló vagy nincs.

Csakhogy ebben az esetben a vita megnyitása és lezárása között 2 másodperc telt el. A kérdés az Önkormányzati Tv felvételén 29:55 percnél hangzik el, 29:57-kor Kriza már be is jelenti a vita lezárását. 2 másodperc. Ennyi idejük volt a csigatempójú képviselőknek arra, hogy a gombot megnyomva jelezzék hozzászólási szándékukat.

A vita sietős lezárásának nyilvánvaló oka, hogy egyebek mellett a költségvetés III. negyedévi korrekciójáról kellett volna elmondaniuk a véleményüket a közgyűlés tagjainak, s így szóba kerülhetett volna a városvezetés számára rendkívül kínos ügy, az építményadó újbóli módosítása. Azért egyebek mellett, mert az is a miskolci Fidesz demokráciafelfogásának manifesztuma, hogy egy napirend keretében belül nem egy, hanem esetenként 5-6 különböző előterjesztést tárgyalnak. Hogy miért? Mert így 5-ször, 6-szor kevesebb ideje van egy-egy ellenzéki képviselőnek hozzászólni az adott témákhoz.

És akkor ehhez még tegyük hozzá, hogy a városvezetés rendszeresen a közgyűlést megelőző pár órában küldi ki sürgősséggel az előterjesztések jelentős részét, csak azért, hogy azok áttanulmányozására, megvitatására ne legyen idejük az ellenzéki képviselőknek.

Annyi biztos: Kriza Ákos nem szeret lazsálni. Csak nehogy aztán a vesztébe rohanjon…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!