Rovarölő szerrel kezeltek egy ötéves kislányt Montenegróban

Hétfő éjszaka meghalt az az ötéves montenegrói kislány, aki súlyos mérgezés miatt került a podgoricai gyermekkórházba a hétvégén – adta hírül a Vijesti című montenegrói napilap.

Az egész országot megrázta az egészen abszurd eset, amely ráadásul kísértetiesen hasonlít egy korábbi mérgezésre, amely ugyancsak Rožaje község területén történt egy hónappal ezelőtt. Akkor 8 gyerek került kórházba, etiol mérgezés miatt, de őket sikerült megmenteni.

Az etiol egy erős rovarölő szer, amelyet haszonállatokon szoktak alkalmazni, hogy a szőrükben tenyésző élősködőktől megszabadítsák őket. Egyetlen kupaknyit a szerből 100 liter vízben kell feloldani mielőtt állatokat kezelnek vele, de a szülők a koncentrátumot hígítás nélkül beledörzsölték gyerekük fejbőrébe, mert az tetves volt.

A tragikus módon elhunyt gyermek édesanyja is mérgezés tüneteivel került kórházba, de szombaton már elhagyhatta az egészségügyi intézményt. Természetesen a rendőrségre vezetett az első útja, ahol teljesen összetörve elmondta, hogy lányát az istállóba vezette, és ott egy vattapamaccsal beledörzsölte a hajába a jószágnak szánt szert – írta a Vijesti rendőrségi forrásokra hivatkozva.

(kép: illusztráció)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!