Nagy csalódás volt a Wellhello-film

Mármint pozitív csalódás, egy mezei filmnéző szempontjából.

Nem vagyok filmkritikus, de még csak úgy sem próbálok csinálni, egyszerűen felkeltette egy magyar film az érdeklődésem (volt már így), és egyedül beültem a Corvin Mozi 10. sorának 11. székére. Rajtam kívül még öten voltak, hétfőn este.

Megpróbáltam, minél kevesebb előzetest, beszámolót olvasni a filmről, hogy ne tudjon befolyásolni se negatív, se pozitív vélemény. Hozzátartozik, hogy számomra egy Lévai Balázs produkció nem indul olyan rosszul, mint egy Sas Tamás nevéhez fűződő magyar film.

A #Sohavégetnemérős címet kapó, “wellhello életérzés” és számok inspirálta film az első perctől az utolsóig kiszámíthatatlanul csűri-csavarja az eseményeket. Több helyszínes, egy időben több szituációt bemutató, fiatalos, lendületes, a mai 20-as korosztályt tökéletesen bemutató szórakoztató mozi. Aminek nem lehet unni egyik percét sem, és a maga műfajában pont annyit ad, amit be tud fogadni egy “Apuvedd típusú” tizenéves, de többet lát mögötte egy Pilvakerre is ellátogató fiatal.

well2

A számok köré épített cselekmények együttesen erősítik a dalszövegeket és a jeleneteket is, a képi világ, kameraállások, ismétlem, felhasználószínű véleményem szerint, nagyon el lettek találva. A párbeszédek messze vannak a “már én érzem kellemetlenül magam” magyar sorozatos szövegkönyvektől, sőt egyedire és humorosra sikerültek.

Érdekes, hogy mielőtt meglátogattam volna ezt a filmet, több ismerősömtől kérdeztem, hogy megnéznék-e. Legtöbbjük, nem hallott róla semmit, vagy ha igen, azt gondolta a Wellhello-fiúkról szóló filmről van szó. Karácsony Tamás és Csöndör László pont annyi szerepet kapott, amire úgy vágyunk, ha már Wellhello-filmként emlegetjük, de sokkal kevesebbet ahhoz, hogy egy önmutogatós teljes mértékben promóciós filmnek tituláljuk. Egy jelenet erejéig feltűnik Tóth Gergő is a banda menedzsere, ugyanitt megemlíteném az egész szereplőgárdát, akik kivétel nélkül jól alakították a szerepüket.

Összességében, pozitív élménnyel jöttem le a mozi lépcsőjén (annyira jó, hogy itt nem szürke folyóson kell végigmenni), és sokkal többet kaptam a filmtől, mint amire számítottam.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!