Így telepszik rá a maffia az Erzsébet-utalványokra

Még meg sem érkeztek a karácsonyi Erzsébet-utalványok a nyugdíjasokhoz, megjelentek hirdetések az interneten, amelyekben 10 ezres utalványokat vásárolnak fel 7 ezer Ft-ért.

Mire jó ez?

A nyugdíjasok kivétel nélkül, a havi járadéktól függetlenül megkapják az utalványt, amit hideg és- meleg ételre költhetnek. Mást azonban nem vásárolhatnak belőle. Sem élvezeti cikket, sem buszbérletet, sem mást. Vannak azonban olyanok, akik többre mennek 7 ezer forintnyi készpénzzel, mint a vásárlási utalvánnyal, ezért az erre rátelepedő “maffia” könnyedén visszaélhet a karácsony előtti nyugdíjas-ajándékkal. Később talán 8-9 ezer forintért értékesítik ezeket más csatornákon (hiszen az utalvány nem névre szóló) vagy saját maguk használják fel.

“10 ezer forintos utalványokat vásárolunk fel akár nagy tételben is. 7 ezer forint azonnali készpénzt adunk 10 ezer forintonként. (Nem baj, ha kis címletekben van, viszont kevesebb értékűt nem tudunk átvenni.) Érd: ***” 

A fenti szöveg egy népszerű, aprókkal foglalkozó oldal pár napja közzétett hirdetéséből származik. A fentiekből is látszik, hogy a kormány első sorban nem a nyugdíjasoknak, hanem az uzsorásoknak kedvez az egyszeri ajándékkal…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!