Tarlóst szívatja az állam: tudta nélkül kisajátították az Erzsébet teret

Sem Tarlós, sem az általa vezetett fővárosi apparátus nem tudott – a jelek szerint – arról a törvényről, ami alapján ingyenesen át kell adnia az államnak használatra a fővárosi Erzsébet teret. Tarlós István főpolgármester ismét csak az események után lohol s reméli, hogy az ehhez hasonló események nem válnak gyakorlattá.

A Fővárosi Önkormányzat közleményben furcsállta azt a döntést, amellyel – az Országgyűlés által elfogadott, az egyes állami és önkormányzati tulajdonú ingatlanok ingyenes átadásáról szóló törvény szerint – december elsejétől az Erzsébet tér a törvény erejénél fogva ingyenesen az állam tulajdonába kerül.

A törvény alapján a budapesti Erzsébet téren további négy ingatlan a főváros tulajdonából állami tulajdonba kerül. Az indokolás szerint így tulajdonjogilag is egységesen kezelhető és üzemeltethető közparki területet lehet kialakítani – idézi a határozatot a nem túlzottan kormánytávoli Origo.

A Városháza közleménye szerint a városvezetéssel illetve a fővárossal “erről érdemi egyeztetés nem történt” s „remélik, hogy az ilyen döntések nem válnak gyakorlattá.”

Felmerül persze a kérdés, hogy ha egy főváros vezetőjének tudta nélkül lazán államosíthatnak fővárosi ingatlanokat, akkor miért is űl a székében a gránitszilárdságú főpolgármester úr.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!