Kegyeletből szabályt sértett, sárga lapot kapott a fociklasszis

Edinson Cavani, a Paris Saint-Germain uruguayi csatára az Angers elleni bajnokin tizenegyesből állította be a 2-0-s végeredményt, megszerezve ezzel 100. gólját a párizsi klub színeiben.

Cavani a gól után lekapta a mezét, de ezúttal nem a szokásos örömmámor, hanem kegyeleti okok miatt: a pólóján lévő ACE Fuerza (ACE Kitartást) felirattal emlékezett a brazil Chapecoense játékosaira, akik életüket vesztették, amikor lezuhant a repülőjük Kolumbiában az Atlético Nacional elleni Copa Sudamericana-döntőre utazva.

Cavani sárga lapot kapott a mezlevételért, a Twitteren pedig egyből vitatéma lett az eset, a legtöbben a józan észt hiányolták a bíró döntéséből. „Beszéltem a játékvezetővel angolul, azt mondta, hogy szép gesztus volt tőlem a megemlékezés. Persze pontosan ismerem a szabályt, tudom, hogy nem szabad levenni a mezünket, és a pólón bármilyen feliratot hirdetni. Megértettem a bíró döntését, de nekem fontos volt ez az üzenet, és nem gond, hogy sárgát kaptam érte” – nyilatkozta a meccs után Cavani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!