A hajléktalanok miatt vannak hullák a kórházainkban

forrás: magyarhirlap.hu

Egy fővárosi és egy győri kórházban is holttestet találtak az elmúlt két hétben. Ónodi-Szűcs Zoltán szerint nem a magyar egészségügy okolható az esetekért. A politikus nehezményezi, hogy sokan taxiként használják a mentőket.

„Jó lenne, ha ezt a kérdést nem kevernénk össze az egészségügyi ellátással, mert nincs hozzá köze. Alapvetően ez egy hajléktalan probléma, nem egészségügyi” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár az ATV Szabad szemmel műsorában.

Arról is beszélt, hogy nem ez az első eset, hogy hajléktalan embereket találnak ilyen körülmények között. Az államtitkár elmondta, hogy a kórház mosdójában talált hölgy járóbetegként november 21-én járt a kórházban, tudomása szerint hajléktalan volt, később öt emelettel feljebb, a szülészeten találták meg a nőt, pedig nem volt indokolt az ott tartózkodása. Ónodi-Szűcs arról is beszámolt, hogy a mellékhelyiség ajtaja zárva volt.

Szerinte sokkal inkább az a probléma, hogy vannak olyan mellékhelyiségek Magyarországon, ahova emberek beszorulhatnak.

Számára is fontos kérdés, hogy hogyan volt ellenőrizve a külső cég által végzett takarítás. Az államtitkár a fertőzésveszély kapcsán elmondta: „Abban, hogy milyen mértékben van fertőzés egy osztályon vagy kórházban, nem állunk rosszul Európában. Olyan megfigyelőrendszer, ami Magyarországon van, nagyon kevés van Európában” – mondta a politikus.

„Nem fedi a valóságot, hogy a mentők nem érnek ki időben. Olyan mindig lesz sajnos, hogy ha egyszerre több hívás érkezik a mentőszolgálathoz, akkor nem tud több autó menni, mint amennyi van” – reagált arra a felvetésre az államtitkár, hogy nem érnek ki időben a mentők. Szerinte az is nagy probléma, hogy sokan taxinak használják a mentőket.

Különös, hogy a TV2 riportja óta, ahol a hajléktalanokat a nép legfőbb ellenségének állították be, a kormányzat rárepült a fedél nélküliekre, és úgy tűnik, hogy ők a hibásak akkor is, ha meghalnak a kórházban. Na, meg a WC-ajtók…

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!