Igaza lett Polgár Juditnak – együtt ünnepelt a világbajnokkal

Visszafogott bulival ünnepelte vb-győzelmét és a születésnapját Magnus Carlsen. A norvég klasszis a New York-i párosmérkőzés rapidjátszmáiban 3-1-re legyőzte kihívóját, az orosz Szergej Karjakint, majd egy étteremben lazított a csapatával, ahova hivatalos volt Polgár Judit is. A magyar sakknagymester a vb-döntő helyszíni kommentátora volt.

Polgár Judit szerint Carlsen hatalmasat harcolt ezen a világbajnoki döntőn: „A sírból hozta vissza az egészet a norvég különítmény legnagyobb örömére. Külön szakáccsal, orvossal érkezett Amerikába, akikre nagy szüksége is volt, hiszen egy kőkemény háromhetes harc volt számára vb-döntő.

A születésnapján a címét megvédő Magnus a siker utáni vacsorán külön köszönetet mondott az édesapjának, és a stábja minden tagjának. “A győzelem után bejött hozzám a stúdióba, és elmondta a rájátszás nagyon hasonlított az egyik általam játszott partira, amelyre jól emlékezett” – mesélte Polgár Judit, aki hozzátette: Norvégiában a rájátszást háromszázezren követték figyelemmel online. Az esemény sztárvendége Bennett Miller amerikai filmrendező volt, aki szintén nagy barátja a sportágnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!