A Fenyő-gyilkosság miatt mondhatott le váratlanul Gyárfás..?

Lárifári. Vagy nem. Vagy de.

Lehet, hogy a Gyárfás-ügy lesz a magyar (úszó)sport “Kennedy-gyilkossága”, aminek a valódi okait egyhamar nem ismerhetjük meg…? Az elmúlt hetek felforrósodott bandaháborúja az úszóreformerek és Gyárfás közt mindenesetre nem lehetett szokatlan az ex-elnök számára, hiszen jóformán egész transzparens szakmai életét konfrontációban élte le, melyeket egyrészt ő maga generált, másrészt nem került ki.

Gyárfás Tamás; Napkelte fõszerkesztõje; HetiVálasz; fotó: Hornyák Dániel
Gyárfás Tamás; Napkelte fõszerkesztõje; HetiVálasz;
fotó: Hornyák Dániel

Gyárfás egy küzdő alkat, lételeme a feszültség és annak mesteri feloldása, sosem adott fel egy meccset sem, pláne nem dicstelenül, annál alapvetően hiúbb és kíméletlenebb, legfeljebb rafinált kompromisszumokba menekült, de nem tudunk felidézni olyan esetet, amikor rászámoltak volna tízet.

Mi lehetett az ok, amiért – tőle szokatlan váratlansággal – hirtelen felállt és látszatra kiütött vesztesként elkullog…? Az aligha, hogy egy kormány céltáblájává vált, hiszen a hajdani Nap-keltés időszakot lazán végigzongorázta a különböző kormányzati berendezkedések alatt is, bár tény: már akkor sem volt Orbán liblingje.

Egy eset van, ami újra és újra, s mindig homályosan felbukkan az életében: a Fenyő-gyilkosság. (Fenyő János – igen kíméletlen – médiavállalkozót a Margit utca és a Margit körút kereszteződésében egy közlekedési lámpa pirosa mellett szabályosan kivégezték 1998 februárjában. A gépfegyveres támadásban Fenyő a helyszínen életét vesztette, az eset pedig az 1990-es évek végén Magyarországon zajló „maffiaháború” egyik legismertebb, máig felderítetlen gyilkossága lett).

Tény: semmi sem támasztja alá, hogy bármi érintettsége volna. Tény: letartóztatott bűnözők vallottak ellene, s tisztázatlan, hogy sima mószerolásból vagy konkrét információk alapján. De amint Rogán óta tudjuk, bűnöző – még ha haver is volt előtte – a rács mögül csak vagdalkozik, hogy ügyében előnyhöz juthasson, szava akár a lepkefing.

portik-tamas-06a

Mindenesetre az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-gyilkosság egyesített perén elhangzott, hogy a maffiagyilkossággal gyanúsított s később elítélt Portik Tamás a ’90-es évek elején szeretett volna betörni a média világába. (Elmondása szerint) célja megvalósítása érdekében tárgyalásokba kezdett két nagy médiamágnással, Fenyő Jánossal és Gyárfás Tamással is. Többször közösen egyeztettek is a Portikhoz köthető Művészinas étteremben, ám Fenyő az utolsó pillanatban – valószínű a Nap TV tulajdonosa miatt – kihátrált az üzletből. A tanúvallomás szerint Portik ugyanúgy, mint Prisztás esetében, őrjöngeni kezdett és kijelentette, hogy „hazavágja, kinyíratja ezt a köcsögöt”, amire Gyárfás Tamás úgy felelt, hogy „Tomikám, ezzel nekem is nagy szívességet tennél”, „különben is, megérdemli, hogy megdögöljön”.

fenyo2Továbbá a másik nagy alvilági mágus, Tasnádi Péter is arról beszélt a Fenyő-gyilkosság tárgyalásán, hogy Gyárfás Tamás meg akarta tőle rendelni Fenyő megölését, de ő nem vállalta. A tárgyaláson megjelent Gyárfás is, de a bíróság őt nem akarta meghallgatni.

Persze ostoba, aki készpénznek veszi ezeket a „vallomásokat”, de valahogy állandóan ott lebeg(ett) Gyárfás feje felett ez a Fenyő-ügy. S miért is ne lehetne a másik nagy titokőrző, Orbán politikai csendestársa, a többszörös belügyminiszter Pintér Sándor, aki szintén vajban olvad a hajdani olajügyek óta, kulcsfigurája s őrzője lehet azon ütőkártyáknak, amikre már nem lehet lapot húzni.

Hisz mi másért tartaná Orbán, mint az ilyen ügyek elegáns megoldására. Lófej helyett.

S most, hogy Gyárfás a vizes-vb-t elhozta, leszervezte, az uszoda kész, Orbánnak már nincs rá szüksége. S jövőre a dicsőség csak az övé marad.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!