Orbán veje azt hitte magáról, hogy ő a török államfő

Törökországban 75 ezer ember elveszítette az állását, 37 ezer embert letartóztattak, több száz sajtóorgánumot bezártak. Rács mögé kerültek újságírók és ellenzéki parlamenti képviselők is. Mindezt a kurd és gülenista “terrorizmus” elleni küzdelemre hivatkozva hajtották végre a török hatóságok.

Erdogan erre hivatkozva a terroristák támogatásával vádolta meg az őt bíráló európai politikusokat. “Lehet, hogy újabb három hónappal meghosszabbítjuk a rendkívüli állapotot. Na és? Mi közötök hozzá?” – mondta Erdogan.

Tiborcz István, Orbán Viktor veje, talán Erdogan nyilatkozatából tanulva, ugyanezt a kérdést tette fel a HírTv riporterének. Az utcán “kapták el” a miniszterelnök vejét, és azt kérdezték tőle, hogy milyen szerepe volt több kastély és műemléképület megvásárlásában.

A mi “közük hozzá?” kérdésre végül egy baloldali fiatal politikus, Bárány Balázs adta meg a választ egy bejegyzésében, amit most szó szerint idézünk:

“Elmondom neked, hogy mi közünk van hozzá, te büdös tahó!

Te meg én nagyjából egyidősek lehetünk, ezenkívül az közös még bennünk, hogy nektek is van már kisbabátok, továbbá mindkettőnknek van apósa. Az enyém mondjuk nem az ország legnagyobb gazembere ellentétben a tiéddel, de ezzel küzdj meg te, nekem bőven jó így.
Van a politikában egy íratlan szabály: hogy nem bántjuk az ellenfél családját. Hogy nem szidunk valakit azért, mert Orbán lánya, Gyurcsány fia, Tóbiás felesége, vagy Matolcsy szeretője – na jó, ez utóbbi azért egy kicsit határeset. És ez rendben is van így, én tartom is magam hozzá. A rokoni szál önmagában nem politikai tartalom, s mint ilyen, nem lehet a politikai csatározások része. Mert ez így tisztességes.

De az van, hogy rád/rátok ez a szabály már nem vonatkozik. Hidd el, a veszett kutya nem foglalkozna veletek akkor, ha az lenne a szitu hogy Ráhel otthon babázik, te dolgozni jársz, párnaponta kimenne egy szelfi a facebookra hogy mit sütöttetek meg merre bicikliztek, néha egy kis cukiság, Karácsony másnapján meg közös fotó apukával hogy mit hozott a Jézuska meg mekkora a hó Felcsúton. Érted, ha úgy saját lábon éldegélnétek.

Csak ti nem ezt csináljátok. Mert lényegében bármerre fordulunk, a te fölényes ábrázatod jön vissza minden utcasarkon: ott teszed magad a VIP-szektorban állandóan; sorra nyerted el a világítós közbeszerzéseket súlyos milliárdokért, ráadásul szutyok munkát végeztetek; úgy tűnik, kastélyokat vásárolgatsz; a közel-keleti nyaralásaidon konzulokkal tárgyalgatsz, egymilliárdért veszel bazdmeg ingatlant, amire – mint most kiderült – hogy-hogy nem, a kormány toboroz beruházót, nahát, micsoda véletlen!

Te nem csak egy családtag vagy. Te már önálló jogon vagy a magyar közélet egyik legundorítóbb kinövése. És tudod, hogy mi közünk van nekünk ehhez? Az, hogy ugye nem gondolod, hogy bárki elhiszi majd neked, hogy mindennek, amit itt fönt leírtam, semmi köze nincs ahhoz, hogy neked Orbán Viktor az apósod?

Az hozzá a közünk, hogy te nem a saját lábadon állsz, hanem a miénken. És minket ez egyre jobban idegesít. És egyszer le fogunk rázni.

Te a rendszer része vagy. Mi több, az egyik szimbóluma a rendszernek. Olyan vagy, mint Habonynak az a gusztustalan csatos cipője. Vagy Rogán kistáskája. Meg a lézerblokkoló a Lázár János kocsiján. Te vagy a felcsúti stadion. Te vagy a Sztálin-szobor 56-ban. Te vagy Water Willy, érted?

És mi ennek az egésznek a tanulsága? Nem tudom… Sok minden jut eszembe most hirtelen, de azért mindent egy facebook-jegyzet sem bír el. Maradjunk annyiban, hogy az, amit csinálsz, nem annyira fenntartható. Mert akkor, amikor apukának már más lesz a foglalkozása, és a NAV-elnök meg a legfőbb ügyész nem az ő beosztottja lesz, hanem mondjuk két független és tisztességes szakember (mert igen, így lesz), akkor majd nagyon oda kell figyelj arra, hogy minden számla és teljesítési igazolás meglegyen a vonatkozó időszakból.

Szóval óvatosan. Van hozzá közünk. És lesz is.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!