Olyan levelet kaptam a Google-től, ami bárkit megrémisztene

2014. májusában az Európai Unió Bírósága kimondta, hogy az EU állampolgárainak joguk van ahhoz, hogy leszedessék magukat az internetről, illetve töröltessenek néhány keresési találatot a Google-ből. Gondoltam, élek a lehetőséggel, azonban ezzel a cég nem értett egyet.

Szerettem volna eltávolíttatni néhány elavultnak vélt találatot, és ki is töltöttem a Google megfelelő űrlapját. A személyi igazolványomról is csatoltam képet, mivel ezzel igazoltam, hogy én vagyok az, aki a saját nevében jár el, nem pedig valaki tréfából akar kitöröltetni az éterből. (Érdekes, hogy ehhez a Google bármilyen fényképes igazolványt elfogad, tehát akár kondibérlettel is működik a történet, ami önmagában aggályos.)

Miután kitöltöttem minden szükséges adatot, meg kellett indokolnom, hogy miért akarom ezt. Leírtam, hogy mivel elavultnak érzem a tartalmat, rosszul sikerült a fotó, nem is járultam hozzá a közzétételéhez, valamint jogom van hozzá, el szeretném távolíttatni. Az URL címeket társítottam hozzá, és mint aki jól végezte dolgát, hátradőltem, és vártam a választ, ami másnap meg is érkezett.

“Arra a következtetésre jutottunk, hogy az Ön közéletben betöltött szerepe és a közérdek indokolja a kérdéses URL-ek folyamatos szerepeltetését a Google keresési eredményei között.”

Hoppá! Úgy tűnik, hogy a Google megítélése szerint indokoltnak tartja, hogy ne éljek a jogaimmal, és ezek alapján ott is maradnak ezek a találatok, hiszen a közérdek indokolja, hogy történetesen a kurucinfó nevű náci aljasság archívumában villogjak, mint sorosista zsidóbérenc, ugyanis ezt szerettem volna töröltetni. (De csak az előnytelen kép miatt, a tartalomra büszke vagyok.)

Köszönöm, Google!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!