Macsó-e vagy..? Van egy rossz hírünk.

Azok a személyek jóval több esetben mutatták a stressz, a depresszió, az idegesség, esetleg a drogfüggőség vagy a megfelelő testkép hiányának jeleit, akik a közvélekedés szerint „szexista” normákkal többségében azonosulni tudtak.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság (APA) friss kutatása szerint több esetben küzdenek azok a férfiak pszichés gondokkal, akik a női nemet alávalóbbnak tekintik, és szeretik éreztetni a hatalmukat a nők fölött, mint azok a társaik, akik nem szexisták – idézi a meglepő analízist az unikornis.hu.

A szakemberek 20 ezer férfit – többségében fehéreket, de voltak azért köztük afroamerikaiak és ázsiai-amerikaiak is – vizsgáltak meg. Azt nézték, hogy a tesztalanyok mennyire fogadják el és vallják magukénak azokat a normákat, amelyeket a tradicionális társadalmi felfogás szerint elvárnak a férfiaktól. Azaz mennyiben tudnak azonosulni a macsóság kritériumaival. Tizenegy ilyen magatartás-előírást szedtek össze:

-győzni akarás

-érzelmek kontollálásának szükségessége

-kockázatvállalás

-durvaság, erőszak

-dominancia éreztetése

-szexuális partnerek gyakori váltogatása

-önbizalom

-munka előtérbe helyezése

-női partner feletti befolyás

-homoszexualitás megvetése

-törekvés a magasabb társadalmi rangra

Ezután megvizsgálták, hogy a férfiak mentálisan mennyire egészségesek, és ha pszichés gondjaik vannak, akkor mekkora hajlandóságot mutatnak arra, hogy segítséget kérjenek. Kiderült, hogy azok a személyek jóval több esetben mutatták a stressz, a depresszió, az idegesség, esetleg a drogfüggőség vagy a megfelelő testkép hiányának jeleit, akik a fent említett normákkal többségében azonosulni tudtak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!