Összefogást? Az MSZP ismét nagy gesztust gyakorolt, ezúttal a XVI. kerületben

Július 15-én rövid, súlyos betegségben elhunyt Horváth János, a XVI. kerület önkormányzati képviselője. A választókerületben ezért időközi önkormányzati képviselő-választást kellett kiírni november 11-re. A Pesti Bulvár megtudta, hogy a baloldal összefogásának eredményeképp Kóczán Károly, a Momentum jelöltje hívja ki a Fidesz indulóját. Az MSZP és a DK nem indít saját jelöltet.

Csizmazia Ferenc, a XVI. kerületi MSZP elnöke portálunknak elmondta: szeretnék, ha a kerületben egységesen mérkőzne meg a baloldal a kormánypárt indulójával, ezért Kóczán Károly mellett kampányolnak majd a szocialisták. A helyi elnök hozzátette: remélik, hogy ezzel a gesztussal a soron következő önkormányzati választáson is elővetíthetik a sikeres együttműködést.

Nem ez az első eset, hogy az MSZP támogatja a Momentum jelöltjét. Korábban a kőbányai időközi önkormányzati választáson történt hasonló, azonban a XV. kerületi, szeptember végi választásokon a Momentum nem állt be a jelenlegi alpolgármester, Németh Angéla mögé.

Kóczán Károly támogatásáról és a jelöltállításról úgy tudjuk, hogy az LMP és a Jobbik még nem döntött.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!