Brutális statisztikai adatok: ezt Pintér sem tudta eltitkolni

Pintér Sándor belügyminiszter // kép: nol.hu

A napokban kapott szerkesztőségünk egy nyílt levelet egy anyától, melyben elképesztő dolgokat állított a rendőrségi kihallgatásra hivatkozva, a magyarországi családon belüli erőszak mértékéről. A kérdés minket is foglalkoztatott, ezért utána jártunk, mi is az igazság, és amit találtunk, az megdöbbentünk azon, amit találtunk.

Magyarországon a családon belüli erőszak HETENTE LEGALÁBB EGY NŐ életét követeli!!!

Ez az adat szűk források (lezárt gyilkossági esetek bírósági aktái) elemzéséből származik. A családon belüli erőszak elsődleges áldozatai NŐK ÉS GYEREKEK. A statisztikai adatok szerint a partnerbántalmazás az esetek 95 százalékában férfi elkövetőt és nő áldozatot jelent. Míg a kormány azt az üzenetet közvetíti, hogy „az európai keresztény kultúra tiszteli, becsüli és védi a nőket”, de mindezt csak a bevándorlás ellenes politikája érdekében teszi, hiszen elfeledkezik arról, hogy tavaly átlagosan minden napra jutott egy regisztrált szexuális erőszak az országban. A részletes statisztikát Pintér Sándor belügyminiszter tette ki a parlament honlapjára még tavaly, képviselői kérdésre válaszolva.

Az Isztambuli Egyezmény-ként ismert nemzetközi szerződés kimondja, hogy „a nők elleni erőszak, a családon belüli erőszak nem magánügy, s ezek minden formája és fajtája tilalmazott, a párkapcsolati erőszaktól a szexuális zaklatáson át a kényszerített abortuszig, a fizikai erőszaktól a lelki erőszakon keresztül a szexuális erőszakig.” Az Isztambuli Egyezményt az Európa Tanács 2011-ben fogadta el, és a dokumentumot 2014-ben Magyarország is aláírta. Sajnos azonban ratifikálása, azaz jogilag kötelezővé válása azóta sem történt meg, az Országgyűlés bár 2015 elején tárgyalt róla, a Fidesz, a KDNP és a Jobbik leszavazta az Egyezmény itthoni kötelezővé tételét.

Míg az Orbán vezette kormány milliárdokat költ arra, hogy plakátkampányokkal keltsen indulatokat hol a bevándorlók, hol Brüsszel, hol Soros György ellen, arra nincs pénze, vagy inkább szándéka, hogy női állampolgárainak megfelelő védelmet adjon. A „keresztény kultúra” kifejezés puffogtatásával próbálja meg ezen területen is elfedni az egyre inkább láthatóvá váló problémákat.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!