A népszerű pszichológus durván beszólt Orbánnak

Aki figyelemmel kíséri a mai oktatási helyzetet, és tisztában van azzal, hogy a gyerekek milyen leterheltséget kapnak az iskolában, az biztos ismeri Vekerdy Tamás nevét. A népszerű pszichológus folyamatosan hangoztatja álláspontját, hogy nem attól lesz színvonalas és minőségi az oktatás, ha ellopják gyermekeinktől a játékkal teli gyerekkort, és helyette tanórákkal és dolgozatokkal tömik tele. A tények őt igazolják.

Azonban most más témában írt nyílt levelet Orbán Viktornak az Élet és Irodalom hasábjain. “Mi a te kereszténységed?” – teszi fel tegeződve a kérdést a miniszterelnöknek, folytatva egy bibliai idézettel: „…éheztem és ennem adtatok; szomjúhoztam és innom adtatok; jövevény voltam és befogadtatok engem; mezítelen voltam és felruháztatok … Akkor felelnek majd néki az igazak, mondván: Uram, mikor láttuk, hogy éheztél, és tápláltunk volna? vagy szomjúhoztál és innod adtunk volna? És mikor láttuk, hogy jövevény voltál és befogadtunk volna? … Bizony mondom néktek, amennyiben megcselekedtétek eggyel az én legkisebb atyámfiaim közül, velem cselekedtétek meg.”  A szerző szerint bár Angela Merkel és Ferenc pápa is ezt a olvasta bibliában, Orbán valószínűleg nem, mert akkor nem így viszonyulna a tengeren hánykolódó menekültekkel szemben.

A levél végén újra kérdést tesz fel Vekerdy: mi az, hogy keresztény Magyarország? A harmincas-negyvenes évek – ma kormányzati körökben oly nagyra tartott Horty -Magyarországán ez azt jelentette, hogy nem zsidó, utal a magyar állam által segített holokausztra.

“Húsz év zsidógyűlölet, zsidógyűlöletbe mártogatott nemzetnevelés után hatszázezer magyart adtunk halálra. Eichmann tanúsíthatná, kiemelkedő buzgalommal. … Aki egy embertömeget masszaként kezel – zsidó, migráns –, az elindult a legyilkolásuk felé vezető úton.”

A teljes levelet itt tudják elolvasni az ÉS hasábjain.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!