Meglepő médiapiaci fordulat jön – ezt nem láttuk jönni!

A 2018-as választások után pár nappal megszűnt Magyar Nemzet feltámad. Igaz, csak egy üres zombilap lesz, fideszes irányítás alatt.

A nagy múltú lap sokáig a Fidesz szócsöve volt – Simicska Lajos milliárdos (ex-)oligarcha gondozásában a lap, a 2010-es kormányváltástól 2015-ig, a Nagy Gecizés Napjáig gyakorlatilag annyit tudott, mint a ma vásárolható kormánypárti sajtótermékek. Aztán jött a fordulat.

Nagy pofánverés volt a fideszes uraknak, hogy az addig „jobboldalinak” mondott média, amit „ők” építettek hirtelen ellenük fordult. Hetilap, napilap, rádió és tévé egyszerre kezdett el foglalkozni a kormánypárti politikusok vagyonbevallásaival, utazásaival, nőügyeivel. Érthető a fájdalom…

2018 április 8-án újabb kétharmados többséget szerzett a Fidesz, Simicska Lajos nagy elhatározása – miszerint ha már egyszer „felelőssége van a NER felépítésében, szerepe kell legyen abban is, hogy lebontsa azt” – nem jött be. A fegyvert letette, cégeit eladta, egykori médiavállalkozásait pedig azóta sorra zárják be.

Persze van olyan, ami nem zár be csak átalakul. Amolyan fideszes igazságtétel címszó alatt. A Hír TV belesimult a rendszerbe, kivágták a kormánykritikus hangokat, „a hazatérés napján” pedig már meg is szállták a csatorna stúdióját a fröcsögő fideszesek.

„Visszatérítik” a Magyar Nemzetet is. Igaz, itt a recept más volt. A lap ideiglenesen megszűnt, de simán újraindítható, új gárdával, új bútorokkal.

Viszont ennek ára van. A lap újraindítása komoly véráldozatot követel. Mivel a Magyar Idők elnevezésű fideszes napilap a Magyar Nemzet átállásával bekövetkezett űrt hivatott betölteni, feladatát teljesítve most úgy fest, hogy SAJNOS megszűnik, a teljes stáb pedig átül a Magyar Nemzet szerkesztőségébe.

Az átalakulás arra hivatkozva történik meg, hogy elkerüljék a „párhuzamosságot”, vagyis azt, hogy két lap ugyanazt a semmit írja meg.

Azt nem tudni, a Magyar Idők hány példányban fogy, mert a lapot nem auditálták, a Magyar Nemzetből megszűnésekor 13608-at értékesítettek naponta. A hvg.hu korábban azt írta, hogy a Magyar Nemzet augusztus 25-én, vagyis éppen az 1938-as alapításának 80. évfordulóján indulhat újra, és az ATV-nek nyilatkozva erről beszélt Harrach Péter is.

A Népszava alapján.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!